Pugen les ucis

La sisena onada segueix a l’alça a Catalunya a l’inici del pont

En les últimes hores s’han notificat prop de 3.500 contagis

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sisena onada de l’epidèmia en continua pujant a Catalunya, amb un augment de les persones en estat crític, tres més que ahir (168), i una elevada xifra de contagis, prop de 3.500 més. Les ucis tornen a ser en nivells d’ocupació com a finals de setembre, tot i que en una situació molt millor que en les altres onades gràcies a la vacunació. També està repuntant la mortalitat per Covid, amb 35 morts en els últims set dies, tot i que és una xifra molt per sota de les onades anteriors, quan es van registrar màxims de 2.656 morts en una setmana en la primera onada (del 29 de març al 4 d’abril del 2020), amb un màxim de 417 morts un sol dia, el 30 de març del 2020. En les últimes hores s’han notificat set morts més.

Malgrat que els efectes no són ni de bon tros els d’altres onades, els experts insisteixen a no baixar la guàrdia i en la importància de la vacunació, que s’ha accelerat aquests dies per l’obligatorietat de presentar el passaport Covid en bars i restaurants.

Els hospitals i CAPs

Segons les dades d’incidència actualitzades aquest dissabte per Salut, avui hi ha 704 hospitalitzats amb Covid, nou menys que ahir, dels 168 estan greus a les ucis. L’atenció primària és la que més està notant aquest creixement: ahir van atendre als CAPs 15.394 pacients de Covid, prop del doble de fa un parell de setmanes, una pressió als ambulatoris que no es registrava des de principis d’agost.

Notícies relacionades

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, continua pujant considerablement i s’ha situat en 378 punts, 18 més que ahir, a prop dels 384 que va ser el màxim en la quarta onada el 12 d’abril passat.

L’indicador que segueix estable o fins i tot està baixant és la velocitat de propagació del virus, l’Rt, que avui està en 1,31 dues centèsimes menys que ahir. A partir d’1 punt es considera que el virus està en expansió, un nivell que des que es va superar a principis d’octubre no ha tornat a baixar d’aquest límit.