Santa Seu

El Papa accepta la renúncia de l’arquebisbe de París després de conèixer-se una relació amb una dona

  • La premsa francesa va revelar que Michel Aupetit va mantenir una relació amb una dona el 2012

El Papa accepta la renúncia de l’arquebisbe de París després de conèixer-se una relació amb una dona

EFE/JULIEN DE ROSA

1
Es llegeix en minuts
EFE

El papa Francesc ha acceptat la renúncia de l’arquebisbe de París, Michel Aupetit, que va posar el càrrec a disposició del pontífex després que la premsa francesa revelés que va mantenir una relació amb una dona el 2012.

«El pontifex ha acceptat la renúncia al govern pastoral de l’Arxidiòcesi Metropolitana de París (França) presentada per S. E. Mons. Michel Aupetit», ha anunciat el Vaticà en un comunicat divulgat avui.

«Alhora ha nomenat S. E. Mons. Georges Pontier administrador apostòlic seu vacant et ad nutum Sanctæ Sedis de la mateixa arxidiòcesi», s’afegeix en la breu nota.

Aupetit va anunciar divendres passat que havia posat el càrrec a disposició de Francesc després de negar les informacions publicades pel setmanari ‘Le Point’, segons les quals hauria tingut un idil·li amb una dona, però reconèixer una «relació ambigua», segons la diòcesi, cosa que el va portar a apartar-se «per no perjudicar» la institució.

Notícies relacionades

«Els dolorosos esdeveniments de la setmana passada, sobre els quals ja he parlat, em van portar a posar la meva missió en mans del papa Francesc per preservar la diòcesi de la divisió que sempre provoquen la sospita i la desconfiança», ha assegurat avui el ja exarquebisbe sobre la decisió del pontífex.

Aupetit, que es va acomiadar de la «pesant càrrega de la diòcesi de París mirant de complir-la amb fervor i dedicació», ha dit tenir «el cor profundament en pau» després de reconèixer que l’havien «preocupat molt els atacs» dels quals, ha assegurat, ha sigut objecte.