Ja està atracat a Cartagena

Brot de Covid en alta mar: el vaixell de guerra ‘Infanta Cristina’ pateix un brot amb 35 contagiats

Tots els infectats tenien la pauta completa de la vacuna, i els seus símptomes són lleus

Brot de Covid en alta mar: el vaixell de guerra ‘Infanta Cristina’ pateix un brot amb 35 contagiats
1
Es llegeix en minuts

El vaixell de l’Armada ‘Infanta Cristina’ ha patit un brot de coronavirus pel qual han resultat contagiats un total de 35 dels 78 membres de la seva dotació, segons han informat a Europa Press fonts de l’Armada. El barco es trobava realitzant una de les missions habituals de l’Armada de patrulla de la seguretat marítima quan, dilluns passat, es va detectar a bord un cas que presentava simptomatologia lleu compatible amb el coronavirus.

Després de la detecció, el vaixell va posar rumb al seu port base a Cartagena, on va arribar aquest dimarts, i es va procedir a la realització de tests d’antígens a tota la dotació i al personal d’Infanteria de Marina embarcat.

En total, es van detectar 35 positius dels 78 efectius embarcats. Tots ells disposaven de la pauta de vacunació completa i presenten simptomatologia lleu.

Notícies relacionades

Els positius es mantenen ja aïllats en els seus domicili fins a la realització d’una nova prova PCR d’aquí deu dies; mentre que la resta de la dotació amb resultat negatiu es troba també en quarantena a les seves cases per ser contacte estret fins a la realització d’una prova PCR d’aquí set dies.

L’Armada explica que ha realitzat aquests procediments, incloent la desinfecció del vaixell, en col·laboració amb les autoritats sanitàries militars i seguint les directrius del Ministeri de Sanitat.