Nova amenaça

Moderna creu que les vacunes actuals seran molt menys eficaces contra òmicron

  • El conseller delegat de Moderna, Stéphane Bancel, ha comentat que el fet que òmicron presenti una gran quantitat de mutacions juntament amb la seva ràpida propagació farà necessari modificar les vacunes al llarg del 2022

Moderna creu que les vacunes actuals seran molt menys eficaces contra òmicron
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller delegat de Moderna, Stéphane Bancel, creu que les vacunes actuals contra la Covid-19 seran «molt menys eficaces» contra òmicron que les soques anteriors de coronavirus. A més, calcula que fins i tot es trigaran mesos fins que es puguin fabricar en grans quantitats vacunes que siguin específiques per a aquesta nova variant, detectada en els últims dies.

Notícies relacionades

En declaracions a ‘Financial Times’, Bancel ha comentat que el fet que òmicron presenti una gran quantitat de mutacions juntament amb la seva ràpida propagació serà necessari modificar les vacunes actuals al llarg del 2022.

«Crec que no hi ha cap món en què l’eficàcia sigui del mateix nivell que vam tenir amb la variant delta –ha dit. Crec que serà un descens important. Però no en sé quant, perquè hem d’esperar les dades. Però tots els científics amb qui he parlat diuen: ‘Això no va bé’».