Un espanyol i una portuguesa

La policia holandesa acusa una parella de saltar-se la quarantena per tornar a Barcelona

  • Els detinguts asseguren que mai van voler fugir d’Amsterdam i que havien obtingut totes les autoritzacions per sortir del país

  • Desenes de passatgers que van donar positiu per Covid després d’arribar en dos vols des de Sud-àfrica esperen en un hotel a prop de l’aeroport de Schiphol

La policia holandesa acusa una parella de saltar-se la quarantena per tornar a Barcelona

Robin Utrecht / ANP / AFP

3
Es llegeix en minuts

La policia militar holandesa va informar diumenge que havia arrestat una parella als quals acusa de sortir d’un hotel on estaven en quarantena després de donar positiu per Covid.Es tracta d’un home i una dona que pretenien volar a Barcelona.

La parella, un home de 30 anys i una dona de 28, havia adquirit dos bitllets d’avió per a un vol que sortia diumenge a les 16.55 cap al Prat i havia aconseguit fins i tot embarcar, passant tots els controls previs «aparentment» amb una PCR negativa ja que no estaven vacunats, segons han explicat a EL PERIÓDICO.

Així mateix, Fonts de l’entorn de la parella han assegurat a aquest diari que mai van voler fugir d’Holanda, ja que van iniciar els tràmits per tornar a Barcelona quan havien obtingut totes les autoritzacions, incloses les sanitàries.

Segons expliquen, la parella va passar el coronavirus fa tres mesos i que, per tant només els corresponia fer tres dies de quarantena. També, han indicat a aquest diari que només un dels dos membres de la parella va donar positiu per Covid després de tornar de Sud-àfrica i que l’altre únicament acompanyava l’afectada. Tot i així, els dos van ser acusats i empresonats.

A punt d’enlairar-se

Van ser arrestats «en un avió que estava a punt de partir», va dir la policia, coneguda com a Marechausse, en un comunicat. «Estaven intentant abandonar els Països Baixos amb un avió. El procés d’embarcament ja estava finalitzat, així que vam haver d’entrar dins l’avió, treure’ls detinguts i entregar-los a les autoritats sanitàries, que els van posar a disposició de la fiscalia per decidir com es procedirà a partir d’ara», ha explicat el portaveu.

La fiscalia podria presentar al llarg d’aquest dilluns els càrrecs que s’imputaran a la parella per «violar la quarantena obligatòria», que als Països Baixos es considera un «delicte» i pot portar des de multes fins a ingrés a la presó, depenent dels càrrecs imputats, que podrien incloure l’alt risc de contagi d’altres persones.

La parella, aïllada

La parella es troba ara aïllada, tot i que oficialment estan «detinguts per motius sanitaris», ha assenyalat el portaveu. Així, EL PERIÓDICO ha pogut saber que la parella va ser alliberada de tots els càrrecs fa un dia, i que va sortir de l’hotel amb el vistiplau de les autoritats sanitàries i policials que es trobaven allà. De fet, expliquen que el mateix hotel els va facilitar un taxi amb trasllat fins a l’aeroport.

Actualment, es troben en un hospital a tres hores d’Amsterdam amb seguretat a la porta de l’habitació i sense saber quan podran tornar a Barcelona. I, després de cinc dies sense rebre visita mèdica, aquest dilluns els han fet una prova PCR amb resultat negatiu per a tots dos, segons han explicat a aquest diari. Així mateix, el centre sanitari en el qual es troben, segons els afectats, està especialitzat en tuberculosi i no tracten pacients de Covid.

Per raons de privacitat, el portaveu no ha donat detalls que puguin comprometre la identitat dels detinguts, però un dels arrestats havia donat positiu en coronavirus, amb 60 passatgers més que van arribar divendres passat en dos vols procedents de Sud-àfrica i que van ser sotmesos a una prova al mateix aeroport per determinar si estaven contagiats.

60 dels 600, positius

Desenes de passatgers que van donar positiu per Covid-19 després d’arribar en dos vols des de Sud-àfrica divendres estan en quarantena en un hotel a prop de l’aeroport Schiphol d’Amsterdam.

En total, 61 dels més de 600 passatgers dels vols des de Johannesburg i Ciutat del Cap van donar positiu per Covid-19. La majoria està en quarantena a l’hotel, tot i que a alguns residents holandesos se’ls va permetre fer-la a casa.

Notícies relacionades

Les autoritats de salut holandeses van dir diumenge a primera hora que almenys 13 dels 61 estan infectats amb la variant òmicron del virus recentment identificada.

La Marechausse no va donar més detalls sobre l’estat mèdic de la parella.