Nova soca

Confirmat el primer cas de la variant òmicron a Espanya

  • Es tracta d’un home de 51 anys que va tornar diumenge a Espanya des de Sud-àfrica

  • Els seus símptomes són lleus i es troba en aïllament, guardant quarantena

Confirmat el primer cas de la variant òmicron a Espanya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comunitat de Madrid ha informat aquest dilluns de la detecció del primer cas de la nova variant de coronavirus òmicron a Espanya. El pacient és un home de 51 anys que va arribar a Barajas des de Sud-àfrica, amb una escala a Amsterdam, diumenge passat. Va ser detectat mitjançant un cribratge d’antígens a l’aeroport madrileny, i després l’Hospital Gregorio Marañón va seqüenciar i va confirmar el cas a través d’un nou procediment, més ràpid de l’habitual. Els seus símptomes són lleus i es troba en aïllament, guardant quarantena. 

«La Direcció de Salut Pública manté la vigilància epidemiològica dels contactes estrets del vol», assenyala la Conselleria de Sanitat de l’autonomia. 

Tot i que encara falta molt per saber sobre la nova variant, detectada al sud del continent africà, l’Organització Mundial de la Salut considera que podria comportar un risc «més gran de reinfecció», segons les investigacions preliminars. Tenint en compte les elevades mutacions d’aquesta soca, amb potencial de ser més resistent a la immunització i més contagiosa, el perill que la variant es transmeti a tot el món és «alt», ha indicat l’OMS en un informe. «Hi pot haver noves onades de Covid-19 amb greus conseqüències, depenent de molts factors, com el lloc on aquestes onades ocorrin», contínua el document.

Els països es blinden

Davant la nova variant, el Ministeri de Sanitat ha publicat l’ordre que estableix quarantena obligatòria per als viatgers de vols procedents de Sud-àfrica, Botswana, Eswatini, Lesotho, Moçambic, Namíbia i Zimbabwe. Els passatgers de vols procedents d’aquests set països amb destinació a qualsevol aeroport situat a Espanya hauran de guardar quarantena durant els 10 dies següents a la seva arribada, o durant tota la seva estada a Espanya si aquesta fos inferior a aquell termini. 

Notícies relacionades

Altres països, com el Japó, el Marroc i Israel, han anat més enllà, i han vetat l’entrada a tots els estrangers.