Nova variant

El G-7 adverteix que òmicron és «altament transmissible» i requereix «mesures urgents»

  • Els ministres de sanitat del G-7 es comprometen a treballar junts i compartir informació

El G-7 adverteix que òmicron és «altament transmissible» i requereix «mesures urgents»
1
Es llegeix en minuts

Els ministres de sanitat del G-7 adverteixen que la variant òmicron de la Covid-19 és «altament transmissible» i requereix «mesures urgents». L’advertència del G-7 se suma a la que ja ha fet anteriorment l’OMS, advertint que la nova variant representa un risc global «molt alt», on els augments sobtats de Covid-19 podrien tenir «conseqüències greus» en algunes àrees.

Notícies relacionades

Els responsables del G-7 es comprometen a treballar junts i a compartir informació sobre la nova variant, sobre la qual pesen encara diverses incerteses relatives a la perillositat i la transmissibilitat, amb múltiples mutacions. Però els científics temen que sigui extremadament contagiosa i eludeixi en part les defenses immunitàries que proporciona la vacuna.

Des que la setmana passada es conegués l’existència de la nova variant òmicron, amb origen a Sud-àfrica, s’han anat sumant països que ja han detectat casos de la malaltia, alhora que diversos països han anat prenent mesures preventives per evitar que arribi als seus territoris. Alguns estats han cancel·lat els vols amb els països sud-africans i Israel, el Japó i el Marroc han tancat les seves fronteres als estrangers.