Després del col·lapse informàtic

Catalunya anunciarà dilluns quan i on exigirà el passaport Covid

El Govern va haver de posposar l’obligatorietat de la seva presentació en bars, restaurants i gimnasos per problemes a l’accés a la xarxa informàtica de Salut

Catalunya anunciarà dilluns quan i on exigirà el passaport Covid

EFE / ENRIC FONTCUBERTA

1
Es llegeix en minuts

Dilluns el Govern anunciarà quan reactivarà el requisit del certificat Covid a bars, restaurants o gimnasos a Catalunya. Així ho ha assenyalat en la seva visita a Badia del Vallès el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després que aquest divendres el col·lapse del sistema informàtic per descarregar el certificat Covid forcés el Govern a posposar la seva obligatorietat.

Tots els ciutadans de 12 o més anys que vulguin menjar o beure en un bar o restaurant, exercitar-se dins d’un gimnàs o visitar un familiar en una residència havien de mostrar des d’ahir divendres el certificat Covid, però l’aplicació La Meva Salut es va saturar i molts usuaris es van quedar sense el preceptiu codi QR.

Notícies relacionades

Aragonès ha explicat que aquest cap de setmana els tècnics dels departaments de Polítiques Digitals i de Salut «treballen per ampliar la capacitat per descarregar certificats Covid de forma massiva» i resoldre els «problemes tècnics» provocats per l’«allau de peticions de descàrrega».

Dilluns, ha assenyalat Aragonès, es reunirà la comissió delegada del Govern sobre la Covid, «per avaluar la situació» i concretar una data per a la reactivació del requisit, que el president espera que pugui ser «a principis de setmana». «Dilluns anunciarem la data», ha afirmat Aragonès, que ha fet una crida a extremar la «prudència» i les mesures de prevenció en vista de l’augment de contagis de Covid i l’aparició de noves variants del virus.