Amb càrregues policials

Incidents entre estudiants i Mossos per un acte constitucionalista a la UAB

  • Els manifestants volien impedir la convocatòria, on hi havia dirigents de Vox, Ciutadans i el PP

Incidents entre estudiants i Mossos per un acte constitucionalista a la UAB

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una concentració d’estudiants a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) contra l’acte organitzat pel grup constitucionalista S’ha Acabat! aquest dijous ha acabat amb càrregues policials. Els manifestants de l’organització Antifeixistes UAB han llançat pots de fum contra el cordó policial dels Mossos, que protegien la convocatòria. A aquesta cita, convocada sota el lema «En defensa de la llibertat», han acudit dirigents de Vox, Ciutadans i el PP.

Abans d’iniciar-se l’acte, més d’un centenar d’estudiants s’han concentrat a la zona de la plaça Cívica del campus en protesta per la convocatòria, amb pancartes que afirmaven «L’antifeixisme és feminisme» o «Combatre el feixisme és autodefensa feminista», entre crits de «Fora feixistes de la universitat» o «Fora Mossos de la universitat».

No és el primer conflicte entre aquest grup constitucionalista i entitats antifeixistes de la UAB. A l’octubre, aquests grups van destrossar la carpa instal·lada per l’associació juvenil constitucionalista.

Moments de tensió

Després del llançament dels pots de fum, la tensió entre els protestants i els Mossos ha anat en augment. Els policies han requisat algunes pancartes dels estudiants i han carregat contra ells.

Finalment l’acte de S’ha Acabat! ha continuat a la Sala del Cinema de la UAB.

Participació de partits polítics

Notícies relacionades

En aquesta convocatòria del grup constitucionalista han participat Alejandro Fernández, Manu Reyes i Josep Bou (PP), Carlos Carrizosa i Nacho Martín Blanco (Cs), així com Antonio Gallego i Manuel Acosta (Vox), que s’han solidaritzat amb els organitzadors.

Diversos membres dels partits constitucionalistes han denunciat el que ha passat a la UAB. La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha afirmat que «així es comporten els enemics de la democràcia i la llibertat».