Nou dies d’aturades

Preacord de sindicats i patronal en la vaga del metall a Cadis

Preacord de sindicats i patronal en la vaga del metall a Cadis

EFE / ROMÁN RÍOS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els sindicats i la patronal han arribat a un preacord en el conveni col·lectiu del metall a Cadis, que podria permetre posar fi a nou dies de vaga del sector a les fàbriques de la província, segons fonts de la Moncloa, que han destacat el paper de la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, en el compromís.

Aquest dimecres, Puerto Real tornava a ser escenari de violents enfrontaments entre la Policia i manifestants en la novena jornada de la vaga indefinida dels treballadors del metall de la província de Cadis.

Notícies relacionades

Els representants sindicals dels treballadors i dels responsables de la Federació d’Empresaris del Metall (FEMCA) estaven reunits des d’aquest matí a la seu de Sevilla del Consell Andalús de Relacions Laborals, l’òrgan de mediació laboral de la Conselleria d’Ocupació de la Junta d’Andalusia.

Es tracta de la quarta reunió que les dues parts mantenen des de l’inici de la vaga indefinida per mirar de buscar un acord que, segons exigeixen els sindicats, ha d’incloure ineludiblement una pujada salarial basava en l’increment real de l’IPC.