Estudi amb voluntàries

Un 85% dels fetus reaccionen a l’escoltar himnes futbolístics

Un 85% dels fetus reaccionen a l’escoltar himnes futbolístics
2
Es llegeix en minuts
EFE

Un 85% dels fetus s’activen i reaccionen amb gestos a l’escoltar himnes futbolístics, segons un estudi de l’Institut Marquès, els científics dels quals han conclòs que «la passió pel futbol comença abans de néixer».

El 85% dels fetus que han sigut sotmesos a la música dels himnes de diferents clubs de futbol es desperten, mouen la boca i treuen la llengua quan senten aquesta música a l’interior del ventre matern, tot i que tots reaccionen de manera semblant independentment de l’himne que estiguin escoltant.

Segons l’Institut Marquès, especialitzat en reproducció assistida, cada vegada més dones trien l’himne del seu equip preferit per estimular el fetus durant el seu embaràs utilitzant l’altaveu vaginal Babypod.

Davant aquesta tendència, els metges de l’Institut Marquès van decidir investigar les reaccions dels fetus als diferents tipus de veus i de música per descobrir quins aconsegueixen una màxima estimulació.

«Moltes de les dones que participen en aquests estudis a través d’una ecografia musical 4D, juntament amb les seves parelles, demanaven saber la resposta a l’himne futbolístic del club del seu cor», han explicat els especialistes de l’Institut Marquès, que va utilitzar la web www.madresfutboleras.es perquè s’hi apuntessin mares voluntàries que estiguessin entre 20 i 30 setmanes de gestació.

L’estudi ha conclòs que el 85% dels fetus s’activen; el 60% fan moviments de la boca i de la llengua i el 8% reaccionen amb una protrusió de la llengua.

Altres estils musicals

La conclusió, segons l’estudi d’Institut Marquès, «és que els himnes futbolístics, en comparació amb altres estils musicals, estimulen la comunicació al fetus, però en menor grau que la música clàssica i la tradicional. Responen de similar manera que amb l’audició de música moderna».

Segons l’estudi, els índexs de resposta dels himnes futbolístics són similars als obtinguts per peces cèlebres de pop-rock (‘Pedacitos de ti’, d’Antonio Orozco; ‘Mna Na hEireann’, de Sharon Corr; i ‘Too much heaven’, de The Bee Gees).

En canvi, a tall d’exemple, la resposta a la ‘Serenata 525’ de Mozart indueix moviments boca-llengua en el 91% dels nadons en gestació, i en el 73% provoca moviments característics de protrusió de la llengua.

L’estil musical que va provocar que un percentatge més alt de fetus mogués la boca va ser la música clàssica (84%), seguit de la tradicional (79%), situant el pop-rock en tercer lloc (59%).

Música clàssica

Segons el director científic de l’Institut Marquès, Àlex García-Faura, «hem vist que les melodies que més estimulen els nadons són la música clàssica i les cançons tradicionals, les que s’han transmès de pares a fills durant generacions. Ho hem confirmat veient com es desperten, mouen la boca, treuen la llengua...».

«És molt poc habitual que moviments com aquests es produeixin de manera espontània, i només un 3-5% dels fetus ho fan sense cap estímul», ha afegit.

Notícies relacionades

L’estudi no va trobar diferències estadísticament significatives entre els 15 himnes estudiats, és a dir, les reaccions són pràcticament iguals quan els futurs nadons senten l’himne del Barça o el del Reial Madrid, per exemple.

Les voluntàries van escollir l’himne que li volien posar el seu fill, amb la qual cosa els metges van estudiar les ecografies efectuades amb l’himne del FC Barcelona, Espanyol, Reial Madrid, Atlètic de Madrid, Girona, València, Atlètic de Bilbao, Betis, Granada, Sevilla, Bayern de Munic, Liverpool, Roma, Milan i París Saint-Germain. 

Temes:

Música Embaràs