Entre dijous i divendres

La tempesta ‘Blas’ amenaça de convertir-se en un huracà mediterrani

La Generalitat assegura que els efectes a Catalunya seran tangencials

La tempesta ‘Blas’ amenaça de convertir-se en un huracà mediterrani

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tempesta ‘Blas’ podria convertir-se en un huracà mediterrani. Així ho creu el Servei Meteorològic de Catalunya, fruit del seguiment que s’està portant a terme del sistema de baixes pressions que ja fa dies que afecta el Mediterrani Occidental, i que durant les pròximes jornades se centrarà en la zona de les illes Balears.

La predicció indica que, entre dijous i divendres, aquesta depressió podrà convertir-se transitòriament en minihuracà mediterrani o ‘medicane’, amb un centre ben identificat, càlid, i alineat a la seva vertical. Les afectacions més importants es produiran a les illes Balears entre dimecres i divendres, on es preveuen vent fort i persistent, un destacat temporal marítim i pluja molt abundant, que s’afegirà a la que ja ha caigut les últimes jornades.

A Catalunya, explica el Meteocat, l’afectació de la pertorbació serà tangencial. Entre dimecres a la tarda i dijous les precipitacions més importants se centraran a l’extrem nord-est, on es podrien superar els 100 mm acumulats. Els xàfecs, no obstant, podran arribar a qualsevol lloc. Divendres els xàfecs s’aniran restringint al nord i est de Catalunya, i es faran més dispersos.

Quant al vent, el reforçament més destacat es produirà a la zona central del litoral, on podrien registrar-se ratxes de més de 70 km/h. L’onatge s’alterarà a tota la costa, però especialment a l’Alt i el Baix Empordà, on les onades màximes superaran els 4 metres d’altura.

Perill per vent

Notícies relacionades

A causa d’aquesta predicció, el Meteocat ha emès avisos de situació de perill de grau 1 per vent i per intensitat de pluja, de grau 2 per acumulació de pluja, i de grau 6 per onatge.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dissabte la depressió es mourà cap a l’est, camí de Còrsega i Sardenya, on acabaria debilitant-se gairebé per complet entre dilluns i dimarts de la setmana vinent. No obstant, la predicció pot canviar, ja que la possible variació de la localització de la depressió produiria canvis substancials en la situació meteorològica.

Temes:

Pluges