A partir d’un SMS

Els Mossos adverteixen noves estafes de ‘phishing’ que pretenen robar el teu compte bancari

Els ciberdelinqüents intenten suplantar la identitat per poder robar les dades i els diners del compte bancari de la víctima

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els casos de ‘phishing’ estan augmentant últimament i els Mossos d’Esquadra han avisat de l’última estratègia per estafar, en aquesta ocasió amb comptes bancaris. La víctima rep un missatge de text on se l’informa que el seu compte està bloquejat o suspès i, en el mateix missatge, se li ofereix un enllaç on pot entrar i suposadament ‘recuperar-lo’. Així, amb el ‘click’ a l’enllaç, els estafadors aconsegueixen suplantar la identitat i robar les dades i els diners del compte de la víctima.

Notícies relacionades

«Ni el teu compte de BBVA ni de CaixaBank estan desactivats o bloquejats, suplanten el banc per robar-te les dades i robar-te. És un cas de ‘phishing’, no entris a l’enllaç», ha avisat el cos policial.

¿Què és el ‘phising’?

El ‘phishing’ és una de les grans ciberamenaces, un atac basat en la imitació d’una pàgina web o una empresa –en aquest cas missatge de text– d’una firma coneguda, tant de la seva direcció URL com del seu disseny, a fi que els usuaris no sospitin del frau i aportin les seves dades personals de valor o credencials de pagament que, posteriorment, seran utilitzades pels delinqüents.