Més de 700 positius

La Covid continua remuntant a Catalunya

Les xifres d’ingressats i d’ucis es resisteixen a baixar, fins i tot pugen lleugerament

La Covid continua remuntant a Catalunya

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La propagació del coronavirus creix a Catalunya des de fa diversos dies, amb un increment de la positivitat, però els efectes queden frenats gràcies que més del 74% de la població ja està vacunada completament. Malgrat això, costa abaixar les xifres dels hospitals, fins i tot hi ha dies que augmenten, com avui. Segons les dades d’incidència actualitzades aquest dimarts per Salut, avui hi ha 323 persones hospitalitzades per Covid, dues més que ahir, 80 de les quals, una més que la vigília, estan a les unitats de crítics.

El nombre oficial de morts per Covid des de l’inici de l’epidèmia ascendeix a 24.033, sense cap nou òbit comunicat en les últimes 48 hores i una mortalitat que es manté en els nivells més baixos des de l’inici de l’epidèmia, amb un total de nou defuncions a causa del coronavirus en els últims set dies.

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, s’ha situat aquest dijous en 72 punts, sis més que ahir. La velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya ja fa diversos dies que va superar de nou el punt, cosa que es tradueix tècnicament que el virus està en expansió: avui està en 1,18, una centèssima més que ahir, és a dir, que cada 100 infectats contagien una mitjana de 118 persones, per tant, la transmissió continua creixent.

Altres indicadors

Des de l’inici de l’epidèmia, un total de 1.009.407 persones han sigut diagnosticades de Covid-19 per tota mena de proves a Catalunya, 741 de les quals s’han detectat en les últimes 24 hores.

Notícies relacionades

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 34,6 casos, un més que ahir, mentre que la incidència acumulada a 14 dies (IA14) se situa en els 63,1 casos, tres més.

La positivitat –el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu– és de 2,44%, encara per sota del 5%, que és el percentatge que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.