Focs actius a Girona

Dos petits incendis forestals, avivats pel vent, cremen a l’Empordà

  • Almenys cinc hectàrees de l’espai natural protegit del Montgrí-les Medes-Baix Ter resulten afectades per les flames

Dos petits incendis forestals, avivats pel vent, cremen a l’Empordà

Bomberos

1
Es llegeix en minuts
EFE

Diversos incendis forestals, avivats pel fort vent que bufa a la zona, afecten aquest diumenge l’Empordà, on el foc ha cremat més de vint hectàrees, cinc a l’espai natural protegit del Montgrí-les Medes-Baix Ter, segons el cos dels Agents Rurals.

A la zona del Ter Vell, al municipi de Torroella de Montgrí, han treballat des de dos quarts d’una del migdia set dotacions dels Bombers de la Generalitat, una d’aèria, segons ha informat el cos.

L’helicòpter també s’ha activat per intentar apagar un foc que s’ha declarat a Sant Julià de Ramis, al costat de l’AP-7, que ha obligat a tallar la via.

Al municipi de l’Estartit han treballat dotze dotacions, una d’àrea, contra el foc, que està encerclat per la platja de Griells al flanc esquerre. Aquest foc ha afectat el pati d’una casa.

El foc ha quedat controlat cap a les sis de la tarda d’aquest diumenge després de cremar l’illa verda de Griells, a l’antiga desembocadura del riu Ter.

Amb l’arribada de la nit, els bombers s’han anat retirant de la zona però, segons ha informat el cos, deixaran una guàrdia per anar revisant el perímetre, a més d’una línia d’aigua, per precaució.

Notícies relacionades

Al municipi lleidatà de Castell de Mur, al paratge de Purredons, aquest migdia també s’ha desencadenat un altre incendi forestal en què han treballat nou dotacions, dues d’aèries.

Els Agents Rurals recorden que Protecció Civil ha activat l’alerta per forts vents a diversos punts de Catalunya i demanen extremar les precaucions per evitar nous incendis.