Cimera del clima

Arrenca la gran manifestació de Glasgow per exigir justícia climàtica

Milers de persones es concentren aquest dissabte sota un temporal de pluja i vent als voltants de la COP26

Arrenca la gran manifestació de Glasgow per exigir justícia climàtica

reuters

1
Es llegeix en minuts
EFE

Milers de persones es concentren aquest dissabte sota un temporal de pluja i vent als voltants de la COP26, en una manifestació que travessarà la ciutat escocesa de Glasgow per exigir solucions ecològiques i justes a la cimera del clima de l’ONU.

Els col·lectius convocants del Dia Global de la Justícia Climàtica esperen congregar unes 100.000 persones en una marxa que va arrencar a Kelvingrove Park a les 12.00 hora local (mateixa hora GMT), a les proximitats del recinte on se celebra la COP26.

Promoguda per plataformes mediambientalistes, indigenistes, sindicalistes i feministes, entre d’altres, comptarà amb la participació d’activistes com Leonidas Iza, de la Confederació de les Nacionalitats Indígenes de l’Equador, o Verónica Gago, de la plataforma argentina Ni Una Menos.

En un ambient que s’espera festiu, tot i que sota un fort control policial i mitigat per les condicions meteorològiques, els manifestants recorreran la ciutat de Glasgow durant unes cinc hores fins a arribar al parc de Glasgow Green.

Notícies relacionades

En paral·lel, aquest mateix dissabte, se celebraran rèpliques de la protesta en 200 punts del món, de Seül a Rio de Janeiro, passant per Manila, Mèxic, Lisboa, Los Angeles i Nairobi.

La marxa té lloc un dia després que uns 25.000 joves, amb l’activista sueca Greta Thumberg al capdavant, recorreguessin els carrers de la ciutat per exigir als líders polítics que acabin amb el «bla, bla, bla» de la COP26 i aportin solucions immediates a la crisi climàtica.