Crisi del coronavirus

Ceuta, primera autonomia sense casos actius de Covid

Les dues persones que estaven contagiades han superat la malaltia i la ciutat autònoma està «lliure de Covid-19»

Ceuta, primera autonomia sense casos actius de Covid
1
Es llegeix en minuts
EFE

La Ciutat Autònoma de Ceuta s’ha convertit aquest divendres en la primera autonomia «lliure de Covid-19» al no tenir cap cas actiu, així com després de portar vuit dies sense cap positiu, fet que la situa en la nova normalitat en tots els indicadors previstos.

Segons ha informat l’Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGESA), organisme que gestiona la sanitat a Ceuta i a Melilla, Ceuta s’ha convertit avui en «territori lliure de coronavirus» ja que els dos casos en actiu que encara quedaven han aconseguit superar la malaltia.

Aquesta circumstància suposa que 6.192 ceutins s’han curat des del començament de la pandèmia i que Ceuta no registra cap cas per primera vegada des del mes d’agost del 2020.

Notícies relacionades

No obstant, el Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Universitari de Ceuta ha assenyalat que aquesta circumstància permet que es pugui donar gairebé per superada la cinquena onada, tot i que es precisa que s’haurà oficialment superat si no es produeixen nous contagis el pròxim 25 de novembre.

Després de 10 dies sense positius, i amb una incidència acumulada a 14 dies de 2,38 casos per cada 100.000 habitants, Ceuta s’ha convertit en la primera autonomia que no té casos actius per coronavirus. El virus ha produït la mort a la ciutat de 129 persones.