Reproducció assistida

La sanitat pública cobrirà tractaments de fertilitat per al col·lectiu LGTBI

Darias firmarà l’ordre per fer «una societat més decent» i «donar drets a qui no els té»

Imagen de archivo de la manifestación LGTBI de 2019 en Madrid.

Imagen de archivo de la manifestación LGTBI de 2019 en Madrid. / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

La ministra de sanitat, Carolina Darias, firmarà aquest divendres l’ordre ministerial perquè les dones sense parella, lesbianes, bisexuals i trans amb capacitat de gestar puguin accedir a la reproducció humana assistida (RHA) en el sistema sanitari públic.

Amb la firma d’aquesta ordre que actualitza la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut, es torna a les dones sense parella i lesbianes l’accés a les tècniques de reproducció assistida, que va ser eliminat amb l’anterior Govern del PP.

Darias va anunciar que el Govern portarà a terme ben aviat aquesta ampliació de la reproducció assistida en el sistema públic durant el 40è Congrés del PSOE celebrat a València el 16 d’octubre.

Va ser durant la seva intervenció en una taula sobre ciència i salut en què va reivindicar l’objectiu dels socialistes de fer «una societat més decent» i «donar drets a qui no els té».

Notícies relacionades

Aquest també ha sigut un dels objectius que ha reiterat la ministra d’Igualtat, Irene Montero, dins les prioritats de les polítiques per a les famílies.

L’anterior responsable de la cartera de Sanitat, Salvador Illa, ja anunciava aquesta ordre el febrer del 2020, en la seva primera compareixença en la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats per exposar les línies de treball del seu departament, abans de la pandèmia.

Temes:

LGTBI