Per estudiar un grau

La Fundació La Caixa dona 50 beques a universitaris brillants sense recursos

Un 20% dels universitaris espanyols necessiten ajuda econòmica per portar a terme els seus estudis

La Fundació La Caixa dona 50 beques a universitaris brillants sense recursos

La Caixa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació La Caixa ha atorgat 50 beques perquè estudiants amb talent i pocs recursos econòmics puguin accedir a un grau universitari, ja que segons la fundació un 20% dels universitaris espanyols necessiten ajuda econòmica per portar a terme els seus estudis.

Les ajudes inclouen una dotació econòmica mensual i una inicial per adquirir material i equipament informàtic, a més d’un recolzament addicional per a aquells estudiants que optin per estades internacionals o cursos d’idiomes, així com un programa d’acompanyament i formació en habilitats transversals.

Els 50 joves becats han obtingut una nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu superior a un 9,74 sobre 10 i tres d’ells han crescut i estudiat en pobles rurals de menys de 5.000 habitants.

El 60% dels estudiants que han obtingut la beca són dones i la majoria d’ells han optat per una carrera de Ciències Socials (14), seguit de l’àmbit de Ciències de la Vida (13), Arts i Humanitats (12) i Ciències Teòriques i Aplicades (11).

«Promoure la igualtat»

L’objectiu principal d’aquest nou programa, segons la fundació, és «promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés a la formació universitària i oferir, alhora, un recolzament integral a l’estudiant que li permeti desenvolupar al màxim el seu potencial i arribar a l’excel·lència acadèmica».

«Això té un impacte positiu, no només per a ells mateixos, que podran accedir a la formació universitària que vulguin i tenir més oportunitats en el futur, sinó també per al seu context familiar, i afavoreix un ascens social del seu entorn», recull La Caixa en una nota de premsa.

Aquestes noves beques de la Fundació La Caixa inclouen una dotació econòmica mensual que permet als estudiants tenir una dedicació plena als estudis, així com una ajuda inicial per adquirir material i equipament informàtic.

Notícies relacionades

A més d’aquestes dotacions econòmiques, el programa també preveu una ajuda addicional per a estades internacionals, cursos d’idiomes i un programa d’acompanyament i formació en habilitats transversals per dotar els estudiants de les competències necessàries per arribar a l’excel·lència acadèmica.

Els becaris d’aquesta primera convocatòria es distribueixen per més de 20 universitats del territori espanyol. Concretament, aquests estudiants han començat a cursar el grau en centres de la Comunitat de Madrid, Catalunya, el País Valencià, Andalusia, Castella i Lleó, Canàries, Galícia, Múrcia, el País Basc, Aragó, Extremadura, Castella-la Manxa i Cantàbria.