Terratrèmol

Terratrèmol
1
Es llegeix en minuts
EFE

Un fort sisme de magnitud preliminar 6,5 seguit d’una rèplica de 5,4 ha sacsejat aquest diumenge Taiwan i ha provocat fortes tremolors a la capital, Taipei, on el servei de transport públic ha quedat parcialment suspès sense que de moment es tingui constància de víctimes.

Notícies relacionades

El sisme inicial va ser registrat a les 07.11 hora peninsular espanyola amb un epicentre a 22 quilòmetres del comtat de Yilan, a l’est de l’illa, i a una profunditat de 66,8 quilòmetres, segons l’Oficina Nacional de Meteorologia. Testimonis de l’agència DPA confirmen la posada en marxa de nombroses ambulàncies a Taipei, sense donar més detalls.

Poc després, es va notar un segon sisme a Datong, un altre municipi del mateix comtat de Yilan, de magnitud 5,4 i a una profunditat de 67,3 quilòmetres. Segons l’oficina meteorològica, fins al moment no s’ha informat de danys materials o víctimes pel terratrèmol. Taiwan s’assenta a la confluència de les plaques filipina i eurasiàtica, per la qual cosa els terratrèmols són freqüents a l’illa.