Idea de la ponència

Els experts de Sanitat proposen una dosi de reforç a tots els vacunats amb Janssen

  • Una vegada traslladada a la Comissió de Salut Pública, la proposta haurà de ser aprovada en el Consell Interterritorial del Sistema de Salut Pública (CISNS)

Els experts de Sanitat proposen una dosi de reforç a tots els vacunats amb Janssen

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts

La Ponència de Vacunes, integrada per experts, proposarà a la Comissió de Salut Pública que s’inoculi una dosi de reforç de Pfizer o Moderna als gairebé dos milions de persones que van rebre el sèrum monodosi de Janssen. Segons han informat a Efe fonts pròximes a la ponència, aquesta dosi de reforç és una possibilitat que els experts en vacunes contemplaven des de fa temps, ja que el mateix laboratori, en el moment que va aplicar la seva única vacuna, va posar en marxa un assaig clínic per a la segona dosi pel que suposa de millora en l’eficàcia.

Una vegada traslladat a la Comissió de Salut Pública, la proposta haurà de ser aprovada en el Consell Interterritorial del Sistema de Salut Pública (CISNS), integrat pel Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes.

D’aquesta manera, els 1,9 milions de persones a les quals s’ha administrat una vacuna de Janssen rebran una segona dosi de reforç amb les vacunes de Pfizer i Moderna, totes dues d’ARN missatger.

Notícies relacionades

Recentment, el Consell Interterritorial de Salut va aprovar la dosi de record amb Pfizer i Moderna a persones més grans de 70 anys i col·lectius d’alt risc per baixa immunitat, i aquelles que reben tractament amb fàrmacs immunodepressors.

També s’han administrat dosis de reforç a persones institucionalitzades en centres de gent gran.