Més de 650 contagis

La Rt supera de nou el punt a Catalunya

Els indicadors pugen lleugerament mentre les ucis s’acosten una altra vegada al centenar

La Rt supera de nou el punt a Catalunya

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya manté controlada l’epidèmia en nivells de risc moderat, tot i que ha trencat la tendència a la baixa dels principals indicadors i ha tornat a créixer el risc de rebrot, la velocitat de transmissió del virus, que ja supera una Rt d’1 a l’àrea de Barcelona i al conjunt de Catalunya. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja avisava la setmana passada que la Rt podria superar el punt, tot i que els efectes queden diluïts per l’eficàcia de la vacunació. Malgrat això, les bones dades globals dels últims dies han empès a relaxar encara més les restriccions a partir d’aquest cap de setmana i a ampliar aforaments.

Segons les xifres d’incidència actualitzades aquest dimecres per Salut, avui hi ha 337 persones hospitalitzades, sis menys que ahir, 97 de les quals, quatre més que la vigília, estan a les ucis. Són xifres comparables a les del juliol de l’any passat.

El nombre oficial de morts ascendeix a 23.979 persones des de l’inici de la pandèmia, vuit dels quals notificats en les últimes 24 hores.

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, ha crescut una altra vegada després de dies de descens notable, i es col·loca en 45 punts (tres més). Continua sent un risc considerat moderat que no es tenia des del 4 de juliol de l’any passat. Per sota de 30 és baix.

La velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya és avui d’1,02 (ahir, 0,95), una dècima més que ahir, cosa que vol dir que cada 100 infectats contagien una mitjana de 102 persones, un important repunt respecte als últims dies que en teoria significa que el virus està en expansió, tot i que el frena la vacunació.

Gairebé un milió de contagis

Des de l’inici de l’epidèmia, un total de 998.456 persones han sigut diagnosticades de Covid-19 per tota mena de proves a Catalunya, 662 de les quals en les últimes 24 hores.

Notícies relacionades

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 21,8 casos, mentre la incidència acumulada a 14 dies (IA14) es manté en 45,6 casos.

La positivitat –el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu– es manté en 1,53%.