En menys de 24 hores

Arriben a les costes canàries uns 188 migrants, entre ells tres nadons

  • Aquest dimarts a la matinada han arribat, pels seus propis mitjans, un ‘cayuco’ i una pastera a les illes de Gran Canària i La Graciosa

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un total de 188 immigrants, entre ells tres nadons, han arribat a bord de quatre embarcacions a les costes de les Canàries en menys de 24 hores, segons ha informat el Centre Coordinador d’Emergències i Seguretat del 112 de les Canàries.

En concret, durant la matinada d’aquest dimarts han arribat, pels seus propis mitjans, un ‘cayuco’ i una pastera a les illes de Gran Canària i La Graciosa.

En el cas del ‘cayuco’ que ha arribat cap a les 02.00 hores d’aquest dimarts a la costa d’Arguineguín, a Mogán (Gran Canària), venia amb 33 persones (32 homes i una dona), que, després de ser valorades per personal del Servei d’Urgències Canari (SUC) i de la Creu Roja presentaven tots un «bon estat» de salut.

Cap a la mateixa hora, les 02.00 hores, però a l’illa de La Graciosa, arribava una pastera pels seus propis mitjans a Caleta de Sebo i ho feia amb 37 homes a bord.

Notícies relacionades

D’altra banda, durant la tarda de dilluns Salvament Marítim va localitzar dues embarcacions amb 118 migrants que van ser traslladats al moll de La Cebolla, a Arrecife. En concret, la primera de les pasteres rescatades portava 59 persones, 45 homes, 11 dones, un menor i dos nadons, entre els quals els dos nadons i una dona van ser traslladats a l’hospital.

Quant a la segona embarcació rescatada per Salvament en aigües pròximes a Lanzarote també hi viatjaven 59 persones, entre les quals 34 homes, 20 dones, quatre menors i un nadó. El nadó i la seva mare van ser traslladats a un hospital.