Petició infantil

La lluita d’un nen per aconseguir un carril bici per anar a l’escola arriba a l’alcalde de Palma

Un alumne del CIDE i el seu pare involucren Hila, l’escola, l’associació de famílies i veïns a pacificar la zona

La lluita d’un nen per aconseguir un carril bici per anar a l’escola arriba a l’alcalde de Palma
1
Es llegeix en minuts

Fa uns dies, l’alcalde de Palma, José Hila, va anar a l’escola CIDE per comprovar en persona el que un dels seus alumnes i el seu pare li havien explicat mesos enrere en una trobada al seu despatx de Cort. Els dos li havien enviat una carta explicant-li que ho tenien molt difícil per arribar amb bicicleta fins al centre escolar per la quantitat de cotxes que s’acumulen a l’entrada, i l’alcalde ha acabat implicant-se en aquesta demanda. La comunitat educativa i l’Associació de Veïns de Son Rapinya confien que després d’aquest gest d’Hila arribi el carril bici reclamat a l’ajuntament fa temps, però també un entorn més amable, amb menys cotxes.

«Jo crec que l’alcalde ens ajudarà, si no, no hauria vingut», afirma el pare que amb el seu fill, de sis anys i a primer de primària, va decidir demanar la intervenció d’Hila, cansat que per altres vies oficials no s’atengués la seva petició formulada a l’àrea de Mobilitat. «L’objectiu és la seguretat per als infants, no només per al meu fill, per a tots els nens», recalca aquest progenitor.

Tant des de l’escola com des de l’associació de veïns i de Vianants en Lluita es reconeix el mèrit i la perseverança de pare i fill per millorar la zona del CIDE.

Després de la visita de l’alcalde a l’escola, ara, l’Associació de Veïns de Son Rapinya, la de famílies dels alumnes del CIDE i el mateix centre escolar han de preparar una proposta conjunta de pacificació del trànsit en l’entorn de l’escola i presentar-la a l’ajuntament. «No es tracta de restar llibertats a ningú, és veure què podem fer per treure cotxes», explica aquest pare.

Notícies relacionades

Amalia Martínez, directora de l’escola, a la qual assisteixen alumnes de 4 a 18 anys, comenta que l’entrada i la sortida dels infants són hores complicades, amb vehicles aparcats en doble fila i un trànsit continu. Per això, el consell rector d’aquest centre escolar s’ha afegit a la iniciativa promoguda per un dels seus joves escolars i el seu pare.

Com a possibles mesures per aconseguir disminuir el nombre de cotxes que es dirigeixen al centre cada dia ja s’han llançat algunes idees: el carril bici, habilitar una porta més al camí de Son Rapinya i incentivar l’ús del servei de transport escolar.

Temes:

Bicicletes