Debat sobre vivenda

Díaz, Belarra i Colau s’ajunten al Congrés per debatre sobre vivenda

Neguen que aquest acte pugui ser el germen d’una aliança

Díaz, Belarra i Colau s’ajunten al Congrés per debatre sobre vivenda
1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz; la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, inauguren avui unes jornades sobre vivenda, després del debat obert sobre la creació d’una «plataforma» política que agrupi el vot de l’esquerra.

Les tres dirigents formen part dels partits que aglutina el grup parlamentari d’Unides Podem-En Comú Podem i Galícia en Comú.

Aquest acte es produeix just abans que la vicepresidenta del Govern valencià, Mònica Oltra (Compromís), Yolanda Díaz i Ada Colau participin en una altra trobada que tindrà lloc a València i que Oltra ha assenyalat que s’emmarca en «procés precongressual d’Iniciativa del Poble Valencià».

No obstant, Oltra i Díaz han negat que aquest acte pugui ser el germen d’una aliança.

La vicepresidenta segona, que no ha fet cap pas per presentar una futura candidatura davant unes eleccions generals, compta amb el suport de l’alcaldessa de Barcelona.

Notícies relacionades

L’objectiu de les jornades és obrir un espai de reflexió i debat sobre el dret a la vivenda i comptarà, entre d’altres, amb la presència del vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i experts en urbanisme sostenible.

L’encarregada de tancar l’esdeveniment, demà dimarts, serà la secretària de Dret a la Vivenda de Podem, Alejandra Jacinto, que abordarà la qüestió dels desnonaments i l’emergència habitacional a Espanya juntament amb activistes de la PAH i de la Coordinadora de Vivenda.