Aquest dissabte

Rescatats 110 immigrants a les costes espanyoles

  • Salvament Marítim rescata 65 persones que viatjaven en pastera cap a Lanzarote

  • Els equips de rescat continuen treballant per trobar 21 persones més desaparegudes en el naufragi, dijous a Cadis

Rescatats 110 immigrants a les costes espanyoles
2
Es llegeix en minuts

Un total de 110 immigrants, tres menors d’edat, han arribat aquest dissabte a diferents punts del litoral espanyol i han sigut rescatats pels equips de salvament marítim. Mentrestant, els equips de rescat continuen treballant per trobar 21 persones més desaparegudes dijous a la nit en el naufragi d’una pastera en aigües de Cadis.

Segons apunta l’últim balanç de Salvament Marítim, l’illa canària de Lanzarote és el punt que aquest dissabte ha rebut el nombre més gran d’immigrants. En concret, només avui s’han rescatat 65 persones, tres menors d’edat, que viatjaven cap a la costa amb dues pasteres. A la primera pastera anaven 30 homes i un menor, i en la segona 32 homes i dos menors. El rescat va culminar al moll d’Arrecife, a la capital de Lanzarote. Un dels rescatats ha hagut de ser traslladat a l’hospital per problemes de salut, mentre que uns altres dos van necessitar assistència sanitària al mateix port.

Aquest dissabte, a més, la Guàrdia Civil ha interceptat 21 homes, en aparent bon estat de salut, que han arribat a l’illa balear de Formentera amb dues pasteres, segons ha informat la Delegació del Govern en aquest arxipèlag. Les primeres intercepcions s’han produït cap a les 04.15 hores a la platja d’Es Caló de Sant Agustí, on s’ha localitzat la pastera amb què van arribar a l’illa 14 migrants, tots homes d’origen magribí.

Aquesta tarda Salvament Marítim també ha rescatat 20 immigrants a bord de dues pasteres en aigües davant la costa de Torrevella (Alacant) i una tercera embarcació precària ha sigut vista sense que de moment hi hagi més dades. També a Melilla han rebut l’arribada d’una pastera amb quatre magribins, dos menors. Fonts de la Delegació del Govern a Melilla han informat que els fets han tingut lloc cap a les 11.00 hores a la platja d’Horcas Coloradas, a prop de l’extrem nord de la frontera amb el Marroc.

Naufragi a Cadis

A Cadis, no obstant, continua la recerca de les 21 persones que van desaparèixer dijous a la nit en el naufragi d’una pastera en aigües pròximes. Efectius de Salvament i la Guàrdia Civil han mantingut les tasques de recerca durant tota la nit i seguiran aquest dissabte després que la vigília es rescatessin tres persones amb vida.

Durant la nit han participat en la recerca dels desapareguts el barco ‘Sar Mastelero’ de Salvament, que encara continua a aquestes hores; una patrullera de la Guàrdia Civil, que ha sigut rellevada, i l’helicòpter ‘Helimer 202’, amb base a Jerez de la Frontera, que serà rellevat també per un altre aparell de la Guàrdia Civil, segons han assenyalat des de Salvament Marítim.

Notícies relacionades

D’aquesta mateixa pastera divendres van aparèixer morts quatre ocupants, en un naufragi que va ser detectat dijous minuts abans de les 21.00 hores quan un barco va alertar el Centre de Salvament Marítim de Tarifa que havia vist una embarcació de fusta semienfonsada a 37 milles a l’oest del cap de Trafalgar, en una nit amb mala mar.

L’helicòpter ‘Helimer 202’ va volar immediatament cap a la zona i va recuperar de l’embarcació dos homes amb vida i un altre mort, poc abans que la pastera s’enfonsés definitivament. Una altra de les embarcacions de Salvament Marítim, la ‘Salvamar Emid’, va recuperar després del mar tres cadàvers més.