Actuaven a Catalunya i València

Desarticulada una banda especialitzada en el robatori de rellotges amb abraçades

Els Mossos i la Guàrdia Civil han detingut quatre persones de nacionalitat romanesa implicades en els fets

Desarticulada una banda especialitzada en el robatori de rellotges amb abraçades
3
Es llegeix en minuts
EFE

Una operació conjunta dels Mossos i la Guàrdia Civil ha permès la detenció dels quatre integrants d’un grup especialitzat en el robatori de rellotges d’alta gamma, en ocasions amb abraçades enganyoses o amb l’ús de la violència.

Els Mossos han informat aquest dissabte en un comunicat que la detenció es va produir per ordre del Jutjat d’Instrucció número 2 de Valls (Tarragona).

Els integrants del grup, de nacionalitat romanesa, havien abandonat Espanya després de cometre múltiples robatoris a diverses localitats catalanes.

No obstant, una de les investigades va ser localitzada a la localitat alacantina d’Altea per agents de la Guàrdia Civil, on va ser detinguda per dos robatoris amb violència a Valls i alguns més al País Valencià.

La detinguda es trobava en aquesta localitat acompanyada per altres membres de la banda dedicada als robatoris, si bé aquests no havien participat en cap de les comeses a Catalunya.

Cas obert al juliol

La investigació del cas, indiquen els Mossos, va començar a finals de juliol del 2020, quan es van detectar diversos robatoris violents per part d’un grup de quatre persones d’origen romanès, especialitzades en el robatori de rellotges i joies mitjançant el mètode de l’abraçada i estrebades brusques.

La policia explica que els integrants del grup es reunien a primera hora del matí i es desplaçaven en cotxes ocupats per entre dos i quatre persones, que es repartien la feina: els homes feien de conductors i les dones assaltaven les víctimes.

Els detinguts, que buscaven sobretot rellotges d’alta gamma, seguien amb el cotxe les persones que en portaven un fins al domicili de la víctima, on s’acostava a elles una dona per fer-los una pregunta, distreure-les, agafar-les del braç amb alguna excusa i robar-les.

Violència

Els Mossos precisen que, si la víctima es resistia o s’adonava de l’engany, li robaven el rellotge amb violència. A més, l’ús de les mascareta els va permetre preservar la identitat, ja que després les persones que havien patit un robatori tenien dificultats per identificar-los a comissaria. Aquest va ser el cas de dos robatoris registrats a Valls, on van fer ús d’una alta càrrega de violència.

La investigació sobre aquesta banda va començar l’octubre del 2020, quan els integrants del grup se n’havien anat d’Espanya.

Finalment, el 15 de setembre passat es va comprovar la presència d’una de les integrants a Altea juntament amb altres membres de la banda, localitat on van portar a terme un robatori especialment violent.

El dia 26 de setembre, la Guàrdia Civil els va detenir per aquests fets i per l’ordre emesa pel jutjat de Valls. Els detinguts van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Benidorm, que ej va decretar l’ingrés a la presó.

Antecedents

Aquesta dona és de nacionalitat romanesa i té 27 anys. Sobre ella pesen quatre antecedents al cos dels Mossos per casos similars.

Als detinguts se’ls imputen fets delictius comesos a Valls, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calella i Segur de Calafell.

Tots ells tenien la capacitat d’una gran mobilitat en l’àmbit internacional i es desplaçaven per tot Europa. De fet, han sigut detinguts a França, Bèlgica, els Països Baixos, Alemanya i el Regne Unit.

La policia catalana incideix que aquestes detencions estan relacionades amb el treball fet pels Mossos en els últims mesos per desarticular una bateria de clans familiars d’origen romanès també especialitzats en robatoris amb abraçades a les víctimes.

Notícies relacionades

La investigació de la policia continua oberta i no es descarten noves detencions de persones que, de forma ocasional, es desplacin a Catalunya.

En els últims mesos, el grup de multireincidents dels Mossos ha detingut tretze persones, set de les quals van ingressar a la presó.

Temes:

Robatoris