El virus segueix allà

Brot de coronavirus en 11 metges asturians després de ser en un congrés a Palma de Mallorca

  • Els efectes de la grip d’aquest any es poden veure agreujats perquè ningú va tenir la malaltia l’hivern passat, adverteix el conseller de Salut

Brot de coronavirus en 11 metges asturians després de ser en un congrés a Palma de Mallorca
1
Es llegeix en minuts

Onze metges asturians estan implicats en un brot de Covid-19 que va sorgir pocs dies després d’una estada conjunta que van fer a Palma de Mallorca, on van participar en un congrés de metges de família. Segons diverses fonts consultades per aquest diari, els afectats fins al moment són vuit residents de l’àrea sanitària de Gijón i tres sèniors de l’àrea sanitària de Jarrio. No consta que cap d’ells hagi desenvolupat símptomes greus ni que hagin requerit hospitalització.

El congrés de la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SEMFYC) es va celebrar a la capital balear entre dijous i dissabte de la setmana passada, just abans del pont del Pilar. Uns dies després, els facultatius asturians van començar a percebre símptomes d’infecció per coronavirus. Els seus casos són un dels factors que explica que abans-d’ahir, dijous, es comptabilitzessin 22 positius, una xifra inusualment elevada en el context dels que hi ha hagut en les últimes setmanes.

Tercera dosi vacunal

Notícies relacionades

El Principat ja ha administrat més de 12.000 dosis addicionals de la vacuna contra la Covid a persones immunodeprimides. En les pròximes setmanes, l’aplicació d’aquesta tercera dosi se solaparà amb la vacuna de la grip. Segons Pablo Fernández, conseller de Salut, protegir-se davant la grip aquesta tardor «té més importància encara que l’any passat».

Sense data d’inici

La campanya antigripal serà «intensa» davant la vulnerabilitat» «més gran de la població aquest any, provocada per la baixa incidència del virus en la campanya anterior gràcies a les mesures de protecció del coronavirus. L’any passat, la campanya de grip ja va ser «més intensa» i es va aconseguir vacunar més població. Per contra, va explicar el titular de Salut, hi ha hagut una falta d’immunització per la baixa transmissió del virus, una cosa que pot agreujar la incidència d’aquest any. D’aquí ve la importància d’una campanya contra la grip que començarà «quan arribin» les dosis a Espanya.