Multes de fins a 12.000 euros

Girona posa agents de paisà a la caça de veïns que deixen les escombraries fora del contenidor

madrenas

madrenas

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Girona ha destinat 19 agents no uniformats (tres agents ambientals i 16 de la Policia Municipal de Girona) per agafar gent que aboca residus fora dels contenidors i residus voluminosos. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha reconegut que és un problema que s’ha agreujat amb la pandèmia i el consistori no pot destinar més recursos per netejar els abocaments que s’han incrementat des de l’inici de la crisi sanitària.

La iniciativa s’emmarca en la campanya ‘Per una Girona + neta’, que es divideix en una part informativa i una de policial per aconseguir reduir els residus que s’aboquen il·legalment a la via pública. Des d’aquest dilluns, el consistori ha començat a repartir díptics informatius a totes les vivendes de Girona per informar de l’obligatorietat dels ciutadans de posar les bosses d’escombraries dins dels contenidors o de trucar al servei gratuït de recollida d’objectes abans que deixar-los abandonats al carrer.

Notícies relacionades

A partir d’aquest dimecres, la policia ja ha començat a vigilar els contenidors de la ciutat i sancionar tots aquells ciutadans que no compleixin les ordenances municipals. En cas en què es trobin una persona que deixa una bossa fora del contenidor, s’exposa a una sanció de 600 euros. Si la deixa dins d’una paperera, són un màxim de 500 euros de multa.

El preu, no obstant, ascendeix en aquells casos de persones que deixin objectes tals com rentadores, neveres o mobles al carrer sense avisar el centre de recollida. En aquest cas, la multa pot arribar als 12.000 euros.