Erupció sense treva

Eludeixen els controls de seguretat del volcà i en presumeixen a les xarxes socials

  • Quatre homes es van saltar els controls de seguretat i es van acostar a una zona prohibida, posant en perill no només les seves vides, sinó també la dels membres dels equips d’emergències

Eludeixen els controls de seguretat del volcà i en presumeixen a les xarxes socials

El Día

1
Es llegeix en minuts

Un grup format per quatre homes es va saltar els controls de seguretat del volcà de Tajogaite, a La Palma, i es va acostar a l’erupció en una zona prohibida, cosa que va posar en perill no només les seves vides, sinó també la dels membres dels equips d’emergències.

Com que no en van tenir prou, aquestes quatre persones van penjar imatges a les xarxes socials, en concret a Instagram, presumint d’haver-se burlat dels dispositius de seguretat per protegir la població. «Evitant la policia i l’exèrcit estil del SAS», escriu un d’ells al comentari que acompanya les imatges, a molt poca distància de les colades de lava.

Al parlar d’«estil del SAS» es refereixen al Servei Aeri Especial (Special Air Service, en les seves sigles en anglès), un cos de l’Exèrcit britànic. El grup va viatjar expressament a La Palma per visitar l’erupció, que està causant una catàstrofe a La Palma. Els quatre membres, de gran corpulència física, es van saltar els controls aprofitant que era de matinada.

Notícies relacionades

«Mega cap de setmana amb els nois», conclou un dels integrants del grup en les imatges que va penjar a Instagram, en què apareixen posant amb l’erupció del volcà de Tajogaite al fons.

Un altre escriu sota les fotos en què posa amb l’erupció al fons: «Era una missió del SAS completa amb barricades, punts de control, fotuts animals per esquivar al pic negre».