Els estralls del volcà

La Palma tem que la lava enterri el seu cementiri

La Palma tem que la lava enterri el seu cementiri
1
Es llegeix en minuts

Un dels temors més grans dels veïns i veïnes dels barris desallotjats de La Laguna i de Todoque, a Los Llanos de Aridane, és que una de les colades actives arribi finalment al cementiri de Las Manchas, que es manté aïllat i inaccessible com a conseqüència del volcà des de finals de setembre.

Notícies relacionades

Així ho va manifestar una veïna de Todoque desallotjada i reallotjada a La Laguna en la segona setmana d’erupció, i desallotjada i reallotjada a Tazacorte aquesta setmana. «A mi la lava ja em va engolir la casa, tot i que em va donar temps de treure els records familiars i alguns mobles», explica aquesta veïna que, a més, es trobava en procés de mudança i encara emmagatzemava una part del seu vell mobiliari a casa de la seva germana. «Però a mi m’angoixa pensar que pugui arribar al cementiri de Las Manchas, on és enterrada tota la meva família i anàvem cada setmana a posar-los flors», explica.

«Ja és dur que faci setmanes que no hi puguem anar i saber que està abandonat a la sort del volcà», afegeix. «Però si al final la lava engolís el cementiri, per a nosaltres seria com si els nostres morts se’ns morissin per segona vegada, i això és molt dur».