Tasques de subministrament

Un dron alimenta animals atrapats per la lava del volcà de La Palma

  • Dues empreses treballen a la zona alta de Todoque per proporcionar-los el menjar i l’aportació hídrica més adequada en aquest tipus de situacions

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Cabildo de La Palma ha agraït aquest dimarts la col·laboració de dues empreses de l’illa, Ticom Soluciones i Volcanic Life, que fa cinc dies que alimenten mitjançant un dron que transporta menjar i aigua els animals atrapats a la zona alta de Todoque, després de quedar envoltats per la lava.

La consellera de Seguretat i Emergències, Nieves Rosa Arroyo, ha informat en un comunicat que es va detectar aquesta situació fa cinc dies i que, després d’haver realitzat els estudis de seguretat pertinents, es va encarregar a Ticom Soluciones SL. i Volcanic Life les tasques d’alimentació i subministrament d’aigua, mitjançant l’ús de drons.

Així mateix, la consellera destaca la tasca d’aquestes empreses que, desinteressadament, s’han posat a disposició de l’emergència i la feina de les quals ha resultat fonamental en la localització i cura dels animals.

Notícies relacionades

Compten, a més, amb assessorament veterinari per triar l’aliment i aportació hídrica més adequada en aquest tipus de situacions.

Les dues companyies han comunicat que seguiran amb aquestes tasques mentre les condicions meteorològiques i de seguretat ho permetin, ja que es tracta de zones a les quals no és possible accedir per via terrestre a causa de les altes temperatures a què s’arriben en el perímetre pròxim a les colades.