El volcà que no cessa

Fi del confinament a La Palma al remetre l’emissió de gasos

  • Una vegada finalitzat el risc a la zona al cessar l’emissió de gasos derivats de la combustió de les naus industrials, i una vegada analitzades les dades de qualitat de l’aire, s’ha acordat decretar el final del confinament dels 3.000 veïns

Fi del confinament a La Palma al remetre l’emissió de gasos

EFE / MIGUEL CALERO

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats han decretat el final del confinament per a unes 3.000 persones d’El Paso i Los Llanos de Aridane, a l’acabar l’emissió de gasos derivats de la combustió de naus industrials a l’entrar en contacte amb la colada de lava.

El confinament va ser ordenat ahir en aplicació del Pla Especial de Protecció Civil i Atenció d’Emergències per Risc Volcànic a la Comunitat Autònoma de les Canàries (Pevolca), que va activar un nivell 2 d’emergència després de constatar que el flux de magma havia provocat la combustió en una fàbrica de ciment del polígon industrial del Callejón de la Gata, a Los Llanos de Aridane.

Una vegada finalitzat el risc a la zona al cessar l’emissió de gasos derivats de la combustió de les naus industrials, i una vegada analitzades les dades de qualitat de l’aire, s’ha acordat decretar el final del confinament de la població.

Notícies relacionades

Aquesta mesura va afectar l’espai comprès entre l’encreuament de Camino Cruz Chica amb la carretera LP-2, va continuar a l’oest fins a l’encreuament amb Nicolás Brito País, seguint aquest camí fins a la circumval·lació i per aquesta fins a la rotonda d’Hoyas Hondas.

A partir d’aquest punt es va incloure tota la zona afectada per l’incendi del mes d’agost fins al camp de futbol d’El Paso, incloent-hi la zona compresa a l’oest de l’LP-3 fins a la rotonda del Sombrero.