Lluita contra la Covid

Pfizer demana autoritzar la seva vacuna per a nens entre 5 i 11 anys

Fins ara només se n’admet l’ús a partir dels 12 anys

Pfizer demana autoritzar la seva vacuna per a nens entre 5 i 11 anys
1
Es llegeix en minuts
EFE

Les farmacèutiques Pfizer i BioNtech van sol·licitar aquest dijous formalment a l’Administració de Fàrmacs i Aliments (FDA) dels Estats Units l’autorització per a l’ús d’emergència de la seva vacuna contra la Covid-19 en nens de 5 a 11 anys. En el seu compte de Twitter, Pfizer confirma que ha fet aquesta sol·licitud per a l’autorització.

Fins ara l’FDA només autoritza l’ús d’aquesta vacuna a partir dels 12 anys.

La setmana passada, el cirurgià general dels EUA (el principal responsable de la salut pública del país), Vivek Murthy, va assegurar que les vacunes per als nens entre 5 i 11 anys «ja són a l’horitzó».

Notícies relacionades

Les farmacèutiques Pfizer i BioNTech van anunciar fa 10 dies que els resultats de les últimes proves clíniques han generat una «robusta» resposta d’anticossos i que la vacuna és segura, cosa que acosta la possibilitat d’un sèrum infantil disponible per a finals d’octubre o principis de novembre.

Després de presentar aquesta sol·licitud, ara els organismes reguladors –l’FDA i els Centres de Control de Malalties (CDC)– hauran de revisar la petició abans de donar-hi llum verda