Des de Tenerife

Una empresa ofereix viatges llampec per volar a La Palma a veure el volcà

  • Les excursions per visitar els voltants del Cumbre Vieja es planifiquen en una única jornada

  • Tots els beneficis de la iniciativa seran donats als damnificats de La Palma

Una empresa ofereix viatges llampec per volar a La Palma a veure el volcà

AFP / IGME-CSIC

1
Es llegeix en minuts
EFE

Una agència de viatges ha començat a organitzar excursions d’anada i tornada en un mateix dia a La Palma amb turistes europeus que passen aquests dies les seves vacances a Tenerife, en les quals un els atractius principals, per no dir el més important, és veure el volcà que fa 19 que està en erupció.

«És la primera vegada que veig un volcà... i possiblement serà l’última. No és fàcil si vius, com jo, a Bèlgica. És una oportunitat única», ha relatat a Efe un els turistes de l’excursió, a l’exterior de l’església de Tajuya, a poc més de tres quilòmetres de volcà, a la zona considerada segura.

El viatge està coordinat per l’empresa GetHoliday, el directiu del qual i guia professional, Basso Lanzone, assegura que pretén ajudar els veïns de l’illa que estan patint les conseqüències de l’erupció.

Tots els beneficis de la iniciativa, afegeix, seran donats als damnificats de La Palma.

Els participants miren sorpresos el volcà, que aquests dies és menys explosiu del que era habitual.

«T’adones de com de petits som i de com de poderosa que pot ser la natura», assegura el viatger belga que conversa amb Efe, abans de precisar que és molt conscient que la lava ha destruït centenars de cases i de finques de cultiu.

Notícies relacionades

Una altra de les participants en l’excursió, Valentina, d’Alacant, corrobora que han viatjat a La Palma «a veure el volcà».

«És un espectacle de la natura que cal contemplar si es pot, tot i que sigui de lluny. Sé que és una desgràcia per a l’illa, però com a fenomen de la natura és un espectacle», apunta.