Fallada tècnica

Un error a la web de T-mobilitat deixa al descobert dades dels usuaris

  • El sistema encara està en fase de proves

Un error a la web de T-mobilitat deixa al descobert dades dels usuaris

TMB

1
Es llegeix en minuts

Un error a la web de la T-mobilitat ha deixat al descobert les dades de les persones registrades en la plataforma. Segons ha confirmat l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) s’ha tractat d’un «error operatiu» a la pàgina web, que encara està en fase de proves. Malgrat que afirmen que l’accés ha sigut a «dades no sensibles» i durant un temps limitat, l’ATM obrirà un expedient a l’empresa responsable.

La persona que ha denunciat en un fil de Twitter la negligència és Edin Kapi’c, especialista en webs. Els tuits explicaven els problemes per accedir al portal, la falta de Captcha (que permet diferenciar un robot d’una persona) i com va poder entrar com a administrador amb l’«usuari més cutre». A partir d’aquí, Kapi’c hauria pogut modificar tot el contingut web, a més d’afegir o eliminar perfils. Posteriorment, el mateix usuari de Twitter va confirmar que els responsables ja havien modificat les contrasenyes.

Notícies relacionades

Hores després del fil de Twitter, el perfil de la T-mobilitat reconeixia l’error i afirmava que obrirà un expedient a l’empresa que gestiona la web.

Fa només dos dies que es va obrir la possibilitat de demanar la targeta T-mobilitat per la pàgina web o l’aplicació, tot i que encara està en fase de proves. La targeta, que arriba amb anys de retard respecte a altres ciutats europees, permet l’accés amb el mòbil i sense targetes amb bandes magnètiques