Mesures de Trànsit per afrontar les retencions

Nova norma per a camions a l’AP-7 els diumenges: a 80 km/h, pel carril de dret i sense avançar

  • La mesura afecta el tram comprès entre Girona Nord i el Vendrell entre les 15 i les 22 hores.

Nova norma per a camions a l’AP-7 els diumenges: a 80 km/h, pel carril de dret i sense avançar
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els camions pesants hauran de circular a l’AP-7 pel carril dret, a un màxim de 80 km/h i sense poder avançar durant els diumenges a la tarda per evitar afectacions viàries en l’operació tornada del cap de setmana després de l’alliberament d’alguns peatges. Aquesta és una de les noves mesures que ha acordat el Servei Català de Trànsit amb el sector per fer front a les retencions quilomètriques que s’han repetit tot el mes de setembre.

Així, des d’aquest diumenge 3 d’octubre, els camions de més de 7.500 quilos tindran l’obligatorietat de circular com a màxim a 80 km/h, pel carril de la dreta i no podran avançar la resta de vehicles. Aquesta nova mesura del SCT afecta únicament l’AP-7, en el tram entre el punt quilomètric 55, Girona Nord, i el punt quilomètric 216, al Vendrell, en els dos sentits, i en la franja horària entre les 15 i les 22 hores.

Notícies relacionades

Durant els diumenges de setembre, els camions pesants tenien prohibit circular per l’AP-7, precisament per facilitar la ja per si mateixa complicada mobilitat. Aquesta mesura va vèncer el 26 de setembre. Les noves condicions, que entren en vigor ara, substitueixen aquesta restricció i es mantindran fins que entri en vigor la resolució de restriccions a la circulació durant el 2022, que s’aprovarà pròximament.

A més, el SCT continuarà instal·lant carrils addicionals en determinats trams de l’AP-7 per augmentar la seva capacitat viària durant l’operació tornada dels diumenges a la tarda, un recurs que fins ara només s’utilitzava en moments puntuals com Setmana Santa, estiu o Nadal.

Temes:

Trànsit Camions