Denúncia de les famílies

Una escola d’Alacant, acusada d’apartar nenes amb faldilles molt curtes a aules en les quals no reben classe

Critiquen que la direcció d’aquest centre concertat hagi donat instruccions als professors perquè mesurin diàriament les faldilles de les alumnes

Una escola d’Alacant, acusada d’apartar nenes amb faldilles molt curtes a aules en les quals no reben classe
3
Es llegeix en minuts
Pino Alberola

Vedat a les faldilles escolars curtes. La direcció de l’escola CEU Jesús Maria d’Alacant, centre concertat, ha donat instruccions als professors perquè mesurin diàriament les faldilles de les nenes, segons han fet saber a aquest diari diverses famílies del centre i ha confirmat l’Ampa de l’escola. 

Aquestes famílies critiquen que en el cas que la peça de vestir sigui massa curta, les nenes són portades a una aula, on estan tot el dia sense rebre classe. «Revisen classe per classe, i per a les nenes que no són aptes en vestuari, han creat aules de convivència, així les anomenen ells, per traslladar totes aquestes nenes (diverses desenes i de diferents edats) prohibint-los rebre classe fins que es modifiqui l’altura de la faldilla», lamenta un dels pares del centre. Una altra mare critica que aquesta mesura s’imposi en cursos de l’ESO, «quan els estudiants no es poden permetre perdre un dia de classe».

Es pot ressaltar el fet que a aquest centre tot l’alumnat acudeix amb els uniformes que estipula cada any el mateix centre.

L’escola té una normativa respecte a vestuari, en la qual s’especifica que la faldilla ha d’estar a l’altura del genoll. Els pares també es queixen que les normes per al cas dels nois són més laxes. «Només se’ls exigeix que portin un cinturó perquè no es vegi la goma dels calçotets», assenyala un dels pares.

«Un càstig puntual, potser discutible»

Des de la direcció del centre asseguren que «el reglament de règim intern de l’escola estableix l’ús de l’uniforme i les seves condicions d’ús, tant per a noies com per a nois. Al principi de curs hem notat que els uns i les altres no estaven complint aquestes condicions, conegudes i firmades per totes les famílies. El cas dels nois tenia a veure amb l’ús del calçat i no s’ha produït cap problema per corregir-lo. En el cas de les noies el problema estava en el llarg de la faldilla, en molts casos excessivament curta per a un centre escolar».

A més el director de l’escola, Luis Martínez-Abarca, assegura que «com en el cas dels nois vam informar les alumnes, però en alguns casos no es va produir cap resposta i aquestes estaven exercint pressió sobre les altres. Després d’aquestes setmanes vam decidir donar un toc d’atenció per corregir la situació, un càstig puntual, potser discutible, però l’objectiu era cridar l’atenció sobre aquest problema. Tot això s’havia informat prèviament al consell escolar i sabem que comptem el recolzament de la major part de les famílies».

Finalment des del centre expliquen que no «ens sorprèn l’actitud de les alumnes, són adolescents, sí que sorprèn que unes quantes famílies recolzin aquesta actitud. La tasca educativa és complicada però si les famílies i l’escola no treballen junts es complica més».

Més polèmiques aquest curs

Notícies relacionades

Aquesta no és l’única queixa de les famílies respecte a noves mesures adoptades per la direcció del centre. Critiquen també que s’ha tancat una de les dues portes d’accés a l’escola, en concret la que està ubicada al Complex Vistahermosa. «Molts nens surten al migdia a menjar al Complex i ara han de fer una volta enorme per la carretera de València per poder sortir», assenyala una mare, per a qui aquesta mesura «només amaga obligar les famílies que apuntin els seus fills al menjador». També afecta alumnes que acudeixen al centre amb autobús de línia, que té la seva parada davant el Complex. «Ara han de caminar molt més per la carretera i carregats amb les motxilles per poder entrar a classe».

Per part de la direcció del centre expliquen que «hem intentat millorar l’organització interna i amb aquesta organització la seguretat. En qualsevol cas hem escoltat des del primer moment les famílies i hem flexibilitzat parcialment aquestes mesures i continuem treballant amb d’altres i amb l’APA per buscar solucions més globals als accessos a l’escola».

Temes:

Masclisme