Partit Popular

El PP inicia una convenció de 7 dies per consolidar-se i elaborar el seu programa

L’objectiu de Pablo Casado: posar rumb a la Moncloa

El PP inicia una convenció de 7 dies per consolidar-se i elaborar el seu programa
3
Es llegeix en minuts

El PP inicia avui a Santiago una convenció nacional «ideada i parida», segons fonts de la direcció del partit, pel seu líder, Pablo Casado, que s’estendrà durant set dies per les capitals de les autonomies en què governa i acabarà a València amb un objectiu: posar rumb a la Moncloa.

La primera cita d’aquesta convenció reuneix el líder del PP amb l’expresident del Govern Mariano Rajoy, mentre que el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, compartirà taula amb el vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas.

El PP obre el seu conclave a l’autonomia on més fortalesa té aquesta formació, que governa en solitari sense presència ni de Vox ni de Ciutadans i elegeix l’economia per començar a posar negre sobre blanc la seva alternativa a les polítiques de Pedro Sánchez.

Participaran en aquests debats els exministres Román Escolano, Juan Costa i Isabel García Tejerina, i representants econòmics com el vicepresident de la CEOE, Íñigo Fernández de Mesa; el president de l’ATA, Lorenzo Amor, o José María Abad, execonomista en cap de l’ICO, entre d’altres.

La jornada de Santiago tindrà el mateix format que les dels dies següents a Valladolid, Madrid, Sevilla i Cartagena. Cinc taules de debat amb la societat civil, a les quals assistirà Casado, que prendrà part en una. Cada jornada temàtica la coordina un vicesecretari, en el cas de Galícia, Elvira Rodríguez, responsable de Sectorial.

Els cinc dies de convenció itinerant previs al tancament –dissabte i diumenge a València– serviran al PP per plantejar en detall la batalla ideològica, mentre que al Palau de les Arts explicaran les conclusions a les quals han arribat després d’un procés d’escolta de diversos mesos coordinat per Edurne Uriarte.

Així, dimarts Valladolid acollirà debats sobre la nació, la Constitució, la Unió Europea, la globalització i la defensa de les víctimes del terrorisme.

Hi anirà el president de les Corts, Alfonso Fernández Mañueco, i els exdirigents de Cs i Vox Juan Carlos Girauta i Aleix Vidal-Quadras, a més de Donald Tusk, expresident del Consell Europeu, i Antonio Tajani, expresident del Parlament Europeu, entre d’altres.

El debat sobre llibertat i responsabilitat individual, on es parlarà sobre feminisme, se celebrarà dimecres, a Madrid, on no assistirà la presidenta Isabel Díaz Ayuso, de viatge als Estats Units, una visita que escurçarà per arribar a temps dissabte a València.

Casado dialogarà a la capital espanyola amb l’expresident de França Nicolas Sarkozy i l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ho farà amb José Manuel Durao Barroso, expresident portuguès.

A Sevilla, dijous, acudirà, a més de Casado, l’expresident del Govern José María Aznar. També hi haurà el president andalús, Juanma Moreno Bonilla, i el nobel de literatura Mario Vargas Llosa. A la capital andalusa es debatrà sobre Estat de dret i seguretat.

L’última parada de la part itinerant de la convenció serà divendres a Cartagena, on els expresidents de Mèxic i Colòmbia Felipe Calderón i Andrés Pastrana debatran sobre desigualtat.

Després d’aquestes primeres jornades amb la societat civil, el PP mostrarà a València la seva alternativa a Sánchez.

Dissabte hi haurà taula d’alcaldes; de presidents autonòmics, inclosa la madrilenya Isabel Díaz Ayuso; de líders regionals en l’oposició, i una altra en què els vicesecretaris encarregats de les jornades prèvies exposaran les conclusions.

Diumenge Casado tancarà la convenció acompanyat per la portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá; el president del PP valencià, Carlos Mazón; el canceller austríac, Sebastian Kurz, i el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis.

Notícies relacionades

Els populars volen portar a la plaça de toros valenciana 8.000 persones, o les que permeti l’aforament per Covid. El partit al complet s’abocarà a donar una imatge de força. Un acte per al record, el primer en què Casado es veu a la Moncloa.

Quan el conclave acabi, els populars transformaran tot el debatut en un programa electoral, mentre continuen treballant per unir el vot del centredreta sota les seves sigles.