L’oest de La Palma ja és zona catastròfica

  • El president del Govern de les Canàries eleva per sobre dels 400 milions d’euros les pèrdues a la zona

A1-125699675.jpg

A1-125699675.jpg / AFP / DESIREÉ MARTÍN (AFP)

1
Es llegeix en minuts

L’oest de La Palma ja es considera zona catastròfica, cosa que permetrà que es pugui acollir a tots els fons de solidaritat de les diferents institucions canàries, espanyoles i fins i tot europees. Així ho ha confirmat aquest dimarts Ángel Víctor Torres, president del Govern de les Canàries després de reunir-se amb la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira. La idea és que La Palma pugui reformar-se després de l’erupció del volcà gràcies, en part, als fons de solidaritat de la Unió Europea, que requereixen que els danys siguin equivalents al 0,1% del PIB de les Illes. 

Notícies relacionades

Torres ha argumentat que això suposaria que les pèrdues s’elevessin almenys a 400 milions d’euros, però ha insistit que «serà molt més». «Volem acollir-nos als fons de solidaritat que només és un percentatge de tot el que necessitarem per alleujar la situació de La Palma», ha remarcat Torres.

El president canari ha recalcat que tenen la vista posada en la recuperació d’infraestructures públiques i escoles, així com aconseguir allotjaments provisionals per a la població. Torres s’ha congratulat perquè no hi ha hagut cap dany personal a la població però va insistir que la població no s’ha d’acostar a la zona.