Malgrat la Covid

Un ‘macrobotellon’ congrega prop de 25.000 persones a la Ciutat Universitària de Madrid

Un ‘macrobotellon’ congrega prop de 25.000 persones a la Ciutat Universitària de Madrid

Policía Municipal de Madrid

1
Es llegeix en minuts

Prop de 25.000 persones es van donar cita ahir a la nit a Ciudad Universitaria, entre les facultats de Filosofia i Dret, segons dades de la Policia Municipal, que asseguren que «des de la universitat en cap moment es va avisar ni es va oferir informació prèvia».

La Policia Municipal va ser per la zona des de la mitjanit passada fins a les 7 hores, «però sense un avís previ per part de la universitat i, per això, sense l’operació corresponent preparada, dissoldre unes 25.000 persones és tasca gairebé impossible».

Per això, les tasques de vigilància i control es van centrar a evitar incidents, sobretot als vials i a l’entorn del metro. Es va aconseguir l’objectiu d’evitar incidents greus, atesa l’altíssima confluència de persones.

Efecte dissuasori

Notícies relacionades

La presència de la Policia Municipal va aconseguir que les persones congregades anessin marxant, però l’absència de mitjans de transport a aquelles hores va fer que fos de forma «molt lenta». Entre altres unitats, fins allà es van desplaçar efectius de la Unitat Integral de Districtes (en especial de Moncloa), les UCES, Seccions i la secció de Recolzament Aeri (drons).

A la resta de la ciutat s’ha constatat la presència d’«una mica més de gent» al carrer que el cap de setmana passat, però no hi ha hagut incidents destacats. Fonts municipals han recordat que la Policia Municipal reforça els seus serveis de prevenció de ‘botellons’ amb uns 200 agents extra els caps de setmana.