Canvi a l’abadia

Mossèn Manel Gasch és el nou abat del monestir de Montserrat

  • Substitueix Josep Maria Soler, que ha estat al capdavant de l’abadia els últims 21 anys

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mossèn Manel Gasch i Hurios és el nou abat del monestir de Montserrat, en substitució de Josep Maria Soler, que va presentar la seva renúncia al càrrec al complir 75 anys. Soler feia 21 anys que estava al capdavant de l’abadia. La comunitat benedictina ha elegit Gasch aquest dimecres al matí i el religiós ja exerceix el govern del monestir, a l’espera de la benedicció abacial, que tindrà lloc en una data encara no determinada de les pròximes setmanes.

L’elecció s’ha fet en una reunió capitular en què hi han assistit els monjos profesos solemnes de la comunitat, presidits per Guillermo Arboleda, abat president de la Congregació Benedictina Sublancenca Cassinesa, que l’ha confirmat en el càrrec.

Gasch ha agraït el servei de Soler, que «al llarg de 21 anys ha guiat la comunitat amb esperit de saviesa i generositat». El nou abat de Montserrat ha destacat el repte de la celebració del pròxim mil·lenari de la fundació del monestir, el 2025, com a «oportunitat d’acostar Montserrat i la vida monàstica a la societat». La pregària de tarda d’aquest dimecres, a les 18.45 hores, ja la presidirà el nou abat.

Notícies relacionades

Nascut a Barcelona el 1970, Gasch és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. El 1996 va ingressar al monestir de Montserrat i el 23 de juny de 2011, fa tot just 10 anys, va ser ordenat sacerdot. En Montserrat va començar la seva formació en teologia, que va completar el 2005 amb la llicenciatura en Teologia, especialitat dogmàtica, a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

Professor de teologia, des de 2005 fins a 2010 va ser Prefecte de l’Escolania i des de 2011 fins ara era el majordom administrador del monestir.