Sèrie d’èxit

Dos nens disfressats de ‘La casa de papel’ sembren el pànic en un poble italià

  • Els nanos, d’uns 13 anys, van perseguir veïns pels carrers d’Orbetello (Toscana), equipats amb caretes, granotes vermelles i metralladores de joguina

  • Un desplegament de policies militars els va acabar reduint, es van ‘rendir’ i es van posar a plorar

5 temporada de ’la casa de papel’

5 temporada de ’la casa de papel’

2
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Diu una gastada frase que de vegades la realitat supera la ficció, i en això Itàlia sí que és potència mundial. I si es tracta de produir esdeveniments insòlits, dos nanos d’Orbetello, un poble habitualment tranquil de l’acabalada costa de la Toscana, s’emporten la palma. Els dos adolescents, d’uns 13 anys, es van disfressar com els atracadors de ‘La casa de papel’, la cèlebre sèrie espanyola creada per Álex Pina i, a l’arribar al carrer, van començar a córrer rere algunes persones per espantar-les, segons ha recollit la premsa italiana. D’aquesta manera, els menors van alarmar els veïns, alguns dels quals van creure que realment volien atacar-los i van donar avís als ‘carabinieri’ (la policia militar italiana). Va ser aquest l’inici d’un dispositiu policial per capturar els que evidentment es creien veritables criminals

El curiós episodi es va conèixer aquest cap de setmana i, d’acord amb els relats dels que van presenciar l’escena, les dues criatures, residents al poble, anaven amb granota vermella, la careta de Salvador Dalí (1904-1989) i unes metralladores que, en realitat i com posteriorment també es van assabentar els agents, eren de joguina. Amb tot aquest equipament, tots dos –que pel que sembla volien imitar Tokio i Berlín, dos dels protagonistes de la sèrie de Netflix–, van ser fins i tot fotografiats per un diari local. 

No obstant, al veure’s envoltats per quatre cotxes de la Policia –aquests sí, real– amb diversos agents vestits amb armilles antibales, que s’havien desplaçat fins allà per capturar-los, els menors van tirar les armes fictícies a terra, es van ‘rendir’ immediatament, i es van posar a plorar. El seu objectiu, van dir tots dos, era espantar els passejants, alguns dels quals efectivament van sentir un veritable «pànic» al veure’ls caminar pels carrers del poble, segons han relatat alguns diaris italians. 

La psicosi de l’11-S

Per acabar-ho d’adobar, el gran desplegament policial va ser justificat perquè dissabte es complia el 20è aniversari de l’atemptat de l’11 de setembre del 2001 contra les Torres Bessones de Nova York, raó per la qual les forces de l’ordre italianes estaven més preocupades del que és habitual. Així i tot, els nois, després d’assegurar que no repetiran la broma, van ser perdonats i enviats a casa. «No ho farem més», van jurar. 

Notícies relacionades

El fet ha recordat el cas de Tamara Morgan, la terrorífica protagonista de la pel·lícula ‘The ring’, el personatge de la qual el 2019 va empènyer desenes de persones a disfressar-se com ella per espantar els visitants de parcs públics i zones amb poca il·luminació. Un fenomen que després es va esgotar, amb el pas del temps.

Com en altres llocs del món, ‘La casa de papel’ ha tingut un èxit enorme a Itàlia, fins i tot més que a Espanya. Una fama, aquesta, que no ha deslluït amb el pas de les sis temporades. Tant, que la setmana passada, després que s’estrenés la cinquena temporada al país transalpí, ràpidament la sèrie va escalar als primers llocs de deu sèries més vistes a Itàlia.