Decomissada

La Guàrdia Civil localitza una narcollanxa encallada al delta de l’Ebre

L’embarcació trobada a Riumar té tres motors de 425 CV de potència cada un

narcolancha

narcolancha

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Guàrdia Civil va localitzar aquest dimarts passat una narcollanxa encallada al delta de l’Ebre, abandonada després d’un accident durant la seva avarada en una rampa d’accés al riu Ebre, segons informa la Subdelegació del Govern a Tarragona.

Un particular va informar que hi havia una embarcació ràpida parada a Riumar (Tarragona) i a l’acudir-hi una patrulla van sospitar que es tractava d’una narcollanxa per les seves característiques: 11 metres d’eslora i equipada amb tres motors de gran potència (425 CV cada un).

173 garrafes de 20 litres de combustible

A més, transportava 173 garrafes de 20 litres de combustible cada un, material electrònic i tècnic per a la navegació; roba i menjar no perible.

Els agents, malgrat rastrejar la zona, no hi van localitzar ningú i posteriorment, amb ajuda d’una grua, van portar la llanxa al riu per portar-la a un lloc segur per inspeccionar-la.

L’embarcació, el combustible i la resta d’efectes confiscats estan valorats en més de 200.000 euros.

Segons l’RD. Llei 16/2018, aquesta llanxa està considerada com a gènere prohibit i, si arriba als 50.000 euros de valor, tindrà consideració de delicte, per la qual cosa s’ha decomissat.

Notícies relacionades

Es tracta de la tercera embarcació ràpida confiscada a Tarragona en els dos últims mesos pels indicis de narcotràfic.

La Guàrdia Civil va entregar els aliments no peribles a Càritas Diocesana d’Alcanar, per destinar-los a col·lectius afectats per les recents inundacions que els necessitin.