Tràfic de drogues

Mor el tripulant d’una narcollanxa durant una persecució amb una patrullera

  • La col·lisió es va produir a prop d’Estepona, on van ser traslladats els tres supervivents

Mor el tripulant d’una narcollanxa durant una persecució amb una patrullera
1
Es llegeix en minuts

Un dels quatre tripulants d’una narcollanxa va morir ahir en aigües de l’Estret durant una persecució que va acabar amb la col·lisió accidental amb la patrullera de Vigilància Duanera a prop d’Estepona. Segons fonts pròximes al cas, el succés es va produir al migdia a l’altura de Sotogrande i enmig d’unes condicions marítimes desfavorables.

Notícies relacionades

La patrullera ‘Águila IV’ tractava d’atrapar en alta mar una semirígida quadrimotora, un tipus d’embarcació prohibida, per la seva suposada utilització per al tràfic de drogues quan un cop de mar va provocar que el patró de la semirígida perdés el control de l’embarcació i aquesta es va parar en sec. Les fonts afegeixen que la patrullera, que anava al darrere, no va aconseguir frenar a temps i no va poder evitar la col·lisió amb la semirígida en la qual va morir un dels dos tripulants identificats com a veïns de La Línea de la Concepción (Cadis). Els altres dos són gallecs. 

Els agents de Vigilància Duanera els van pujar tots a la patrullera i es van dirigir al port d’Estepona per oferir assistència mèdica als supervivents i iniciar les actuacions judicials, mentre que una altra patrullera es va encarregar de recuperar la narcollanxa. Europa Press ha informat que el Jutjat número 3 d’Estepona s’ha fet càrrec de la investigació, que ha sigut decretada sota secret de sumari, i que en el moment de la persecució la narcollanxa portava diverses petaques de combustible buides, com les que habitualment utilitzen els narcotraficants per a les seves embarcacions.