Coronavirus

Fernando Simón veu «molt probable» que Espanya no torni a tenir grans onades epidèmiques

  • «Hi pot haver la sisena, setena, vuitena o novena onada, però no seran com les anteriors», assenyala

Fernando Simón veu «molt probable» que Espanya no torni a tenir grans onades epidèmiques

EP / Hellín / Pool

1
Es llegeix en minuts

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat aquest dijous que veu «molt probable» que Espanya no torni a tenir grans onades epidèmiques i ha afegit que «hi pot haver la sisena, setena, vuitena o novena onada, però no seran com les anteriors».

Simón ha fet aquestes declaracions als mitjans abans de participar en una ponència sobre la Covid en el congrés de la Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE), que se celebra a la universitat de Lleó, on ha reconegut que a l’arribar s’ha sentit com «una estrella del rock», per l’enrenou creat. I sobre aquesta expectació, ha admès que «en aquest moment concret» li agrada, perquè es dona en el marc d’un congrés que s’ha pogut fer presencial malgrat la seva alta assistència (més de 650 científics).

A més, ha incidit que no veu probable que hi hagi grans onades epidèmiques a Espanya: «Hi podrà haver alguna ondulació en alguns grups concrets, però la situació a Espanya, ara mateix, és molt favorable; i això possibilita, a poc a poc, anar normalitzant la situació».

Futur laboral

Sobre la creació d’una agència nacional de salut pública i si està en els seus objectius dirigir-la, Simón ha admès que el Govern ja està treballant per desplegar la llei nacional de Salut Pública i crear aquest centre, però la direcció, ha dit, s’escollirà entre els candidats que es presentin o es proposin.

Notícies relacionades

«Qui es pensi que en seré el director perquè sí...: primer, m’hauria de presentar al càrrec», una cosa que no sap si farà, i, segon, «depèn de molts factors». «Però que ningú pensi que estic predestinat per a aquest lloc», ha volgut deixar clar.

Sobre la seva absència d’actes públics i rodes de premsa des de mitjans de juliol, el responsable del CCAES ha explicat que ja no compareix per informar sobre la Covid perquè «cal normalitzar la situació, i l’evolució de l’epidèmia és prou bona, per la qual cosa cal menys presència mediàtica». Simón ha reconegut que agraeix «estar fora dels focus» i «tant de bo la gent a poc a poc es vagi oblidant de les persones i se centri en els temes sanitaris».