Aval dels experts

Salut Pública aprova la tercera dosi de la vacuna per a immunodeprimits

  • La Comissió del Ministeri de Sanitat desaconsella un reforç general per a tota la població

Salut Pública aprova la tercera dosi de la vacuna per a immunodeprimits
1
Es llegeix en minuts

La Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat ha aprovat aquest dimarts l’administració d’una tercera dosi addicional de la vacuna contra la Covid a pacients en «situació de greu immunosupressió», i ha posat èmfasi en el fet que en el moment actual no es recomana una dosi de reforç a la població general.

Segons el document aprovat, que ha de ratificar el ministeri, tot i que no sol introduir canvis, la tercera dosi estaria indicada per a persones amb trasplantament d’òrgan sòlid (s’estima que n’hi ha unes 60.000 a Espanya), receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics (al voltant de 20.000) i les persones en tractament amb fàrmacs anti-Covid.

En aquests casos les dosis addicionals es farien amb vacunes d’ARN missatger (Pfizer o Moderna) i preferiblement s’administrarà el mateix tipus de vacuna que la rebuda anteriorment.

Segons fonts autonòmiques, en la reunió d’avui també ha sortit a debat la vacunació amb una tercera dosi d’avis en residències de gent gran, que ha quedat pendent d’estudi.

Pacients oncològics, en suspens

També queda a revisió els beneficis d’una dosi addicional en situacions d’immunodepressió, com en pacients oncohematològics en tractament de quimioteràpia i en aquells amb patologies de base que requereixen tractament immunosupressor.

Notícies relacionades

Segons fonts autonòmiques, aquestes recomanacions seran debatudes demà al si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

A més, la Comissió ha aprovat deixar exempt de la quarantena els contactes estrets (alumnat, professorat i altre personal del centre) que hagin rebut la pauta completa de vacunació.