Lluita contra la Covid

Sánchez fixa com a objectiu «el 90% de vacunats» però no es posa termini

1
Es llegeix en minuts

Aquest dijous el president del Govern, Pedro Sánchez, ha fixat el nou objectiu en el procés de vacunació contra el coronavirus després d’haver aconseguit arribar al 70% de la població vacunada a Espanya aquesta setmana: «Ara anem a buscar el 90%». El president, no obstant, no ha especificat terminis ni ha detallat el calendari que planteja per a aquesta nova etapa.

Sánchez ha instat a prosseguir amb l’«èxit col·lectiu» que creu que suposa l’estratègia de vacunació en un acte que ha presidit a Guadalajara, ciutat en què es va iniciar l’administració de dosis contra la Covid-19 el 27 de desembre passat. La primera persona que va rebre la vacuna, Araceli Hidalgo, de 97 anys, i la infermera que l’hi va administrar, Carmen Carboné, han sigut presents en aquest acte.

El cap de l’Executiu ha ressaltat, tal com també va fer dimecres en un acte amb motiu del curs polític, la transcendència que al final d’agost s’hagi aconseguit la meta que el 70% de la població ja hagi rebut la pauta completa.

Notícies relacionades

«Objectiu complert», ha remarcat abans de mostrar-se «orgullós» de l’aconseguit per Espanya, ja que ha recordat que és el primer país entre els grans d’Europa en aconseguir el 70% de vacunats en un camí que ha admès que no ha sigut gens fàcil. Però ha assegurat que «quan la societat espanyola s’uneix no hi ha qui ens pari.

«Units hem respost a aquesta pandèmia i units la vencerem [...] Enhorabona, Espanya perquè hem aconseguit aquest 70% i ara anem a buscar el 90%», ha afirmat.