Agressions físiques i psicològiques

La jutge que investiga ‘El Cigala’ per violència masclista cita a declarar cinc testimonis

La seva parella, Kina Méndez, denuncia episodis de maltractaments continuats en el temps, almenys durant els dos últims anys

La jutge que investiga ‘El Cigala’ per violència masclista cita a declarar cinc testimonis

J.J. BLANCO

2
Es llegeix en minuts

Continuen les diligències d’investigació sobre la presumpta comissió d’un delicte de maltractaments continuats per part d’‘El Cigala’ a la seva parella, Kina Méndez. Segons ha sabut Prensa Ibérica, aquest matí estan citats a declarar cinc testimonis al Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Jerez de la Frontera (Cadis).

 La jutge que porta el cas n’ha citat a quatre arran de la declaració de l’exdona de Diego Ramón Jiménez Salazar (‘El Cigala’), que va assegurar que hi eren presents quan van passar alguns dels fets denunciats, per la qual cosa  podrien aportar més llum sobre els presumptes episodis de maltractaments que Kina Méndez va relatar a la policia i la jutge el 9 de juny passat.

La Policia Nacional va detenir el ‘cantaor’ a l’hotel Catalonia d’Atocha (Madrid), després de la denúncia efectuada per la seva parella unes hores abans en una comissaria de Jerez de la Frontera (Cadis). Des d’allà es va enviar el requeriment a la Policia de Madrid, on era ‘El Cigala’ en aquell moment, i es va procedir immediatament a la localització i detenció.

En la seva declaració, Kina Méndez, va narrar episodis de maltractaments continuats en el temps, almenys durant els dos últims anys, tant físics com psicològics. Després de la detenció, el ‘cantaor’ va ser conduït a la comissaria de la Policia Nacional del districte Centro, on va passar la nit, per l’endemà ser traslladat als jutjats. El Jutjat de Violència sobre la Dona número 7 de Madrid va acordar la llibertat per a ‘El Cigala’ perquè no s’apreciava risc de fuga. No obstant, contínua la investigació per part del jutjat de Jerez, on es tramita el procediment. 

«Segur que són els diners»

Notícies relacionades

Traslladat el procediment a Jerez, després de ser posat en llibertat pel jutjat de Madrid, ‘El Cigala’ va declarar que estava molt content. Quant al motiu de la seva detenció, va respondre: «Segur que són els diners; sempre volen diners, les dones». Paraules per les que poc després es va disculpar amb un comunicat: «Vaig pluralitzar en comptes de parlar en singular; no em referia a les dones del món, sinó a una sola».

Està previst que la declaració dels testimonis es faci durant el matí d’aquest dijous. Es tracta de diversos familiars de la dona i algunes persones pròximes al ‘cantaor’, segons han confirmat fonts judicials. També prestarà declaració avui el mànager de l’artista, que ha sigut proposat com a testimoni per la defensa.