Sense risc de fuga

Diego ‘el Cigala’, en llibertat després de la seva detenció per violència masclista

Se li imputen presumptes maltractaments ocorreguts a Jerez de la Frontera.

«Segur que són els diners, les dones sempre volen diners», declara al sortir

El cantante Diego ’El Cigala’ sale detenido de comisaría

El cantante Diego ’El Cigala’ sale detenido de comisaría / Ángel Díaz Briñas (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts

El jutjat de Violència sobre la Dona número 7 de Madrid ha acordat la llibertat per al ‘cantaor’ Diego ‘el Cigala’, detingut dimecres per la Policia Nacional per presumptes maltractaments continuats, ja que no aprecia risc de fuga, i s’ha inhibit en favor del Jutjat de Jerez del Frontera (Cadis), on viu la presumpta víctima que l’ha denunciat.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), al ‘cantaor’, que no té denúncies prèvies, se l’investiga per la presumpta comissió d’un delicte de maltractaments continuats.

Així mateix, a Madrid no s’han adoptat mesures cautelars sobre l’artista, ja que, en cas que n’hi hagi, s’estan tramitant al jutjat de Jerez, òrgan competent perquè és on es troba el domicili de la presumpta víctima i on es tramita el procediment. Per tot això, el jutjat de Madrid s’ha inhibit de l’actuat a aquest òrgan judicial.

Al sortir i rebre la pregunta pels motius de la seva detenció, ‘El Cigala’ va declarar a Europa Press que estava molt content i que marxava per cantar a Màlaga. Quant al motiu de la seva detenció, va respondre: «Segur que són els diners, les dones sempre volen diners».

L’advocat d’‘El Cigala’ ha destacat a les portes d’aquesta seu judicial que el seu client ha sigut posat en llibertat sense cap mesura cautelar, ni personal ni patrimonial. «Entenem que no existeix cap indici que sustenti aquesta denúncia», ha recalcat. Segons el lletrat, l’artista es troba «molt bé» i «amb ganes de demostrar la veritat». «Està molt bé d’ànim perquè s’ha demostrat que no hi ha aliment que fonamenti aquesta denúncia. No s’ha demostrat ni la seva autoria ni hi ha cap retret al meu client», ha remarcat. L’artista seguirà endavant amb els seus concerts.

Nit al calabós

L’arrest de Diego Ramón Jiménez Salazar, de 52 anys, es va produir entorn de les deu de la nit d’aquest dimecres a l’hotel Catalonia Atocha de Madrid i ha passat la nit a la comissaria la Policia Nacional del districte Centro de la capital, situada al carrer de Leganitos.

Unes dependències que ha abandonat poc després de les onze del matí. El ‘cantaor’, amb el cabell solt, samarreta vermella i les mans tapades per ocultar que anava emmanillat, ha sigut introduït en un cotxe policial per tres agents.

Notícies relacionades

La seva parella, Dolores Ruiz Méndez, coneguda com a Kina Méndez, de Jerez, va presentar aquest dimecres a la tarda una denúncia per maltractaments continuats durant dos anys, tant físics com psicològics, en una comissaria de la Policia Nacional de Jerez i des d’allà es va enviar el requeriment a Madrid, que va procedir immediatament a la seva localització i detenció.

El ‘cantaor’ acabava d’aterrar a la capital des d’on viu, la República Dominicana, per preparar els seus pròxims concerts a Espanya.